Ylang Ylang, floarea tuturor florilor

Uleiurile biblice
13 decembrie 2016
Ginger+
8 decembrie 2017

Ylang Ylang (Cananga odorata) are un parfum plăcut, ușor floral care a devenit un parfum preferat al persoanelor romantice. În Indonezia, petalele sunt adesea răspândite pe patul matrimonial. Ylang Ylang este extrem de eficient în conferirea unei senzații de calmare și relaxare și poate contribui la atenuarea sentimentelor de furie, tensionare și iritabilitate. Este folosit din vremuri străvechi în produsele de îngrijire a pielii și părului, în special în Asia, unde este utilizat pentru a conferi părului un aspect extrem de strălucitor.

La ferma de ylang ylang, floarea tuturor florilor, din Ecuador, treaba incepe în Februarie și ține până în Mai. Florile se umplu cu apă și glucoză și produc ulei esențial. Copacii de Ylang Ylang noaptea produc cantitatea cea mai mare de uleiuri esențiale. Dacă le culegi noaptea florile au aroma cea mai puternică. Echipa culege florile după ce apune soarele până dimineața pentru că atunci când se ridică soarele cantitatea de ulei esențial scade pentru a conserva copacul.

Ce flori culegi? Nu toate florile trebuie distilate.

Prima floare este deja trecută și dacă ar fi distilată va da un miros acru/râncezit.

Cea din mijloc are o frunză frumoasă galben cu verde.

Cea din dreapta e încă necoaptă.

Trebuie să știi cum să distilezi o plantă și ce plantă să alegi. Culegătorii de la firmele comerciale le pun pe toate în coș pentru că ei sunt plătiți la kilogram și companiile le distilează pe toate la un loc pentru a nu pierde bani.

Floarea de Ylang Ylang vine in 4 categorii

  • extra-fină
  • fină
  • grad 1
  • grad 2 sau chiar 3

Știai că Chanel No5, Acqua di Gio, Poison cel de la Dior conține ulei esențial Ylang-Ylang?

Pentru uz topic – înlocuiește parfumul tău cu uleiul esențial Ylang Ylang.

Posibilă sensibilitate a pielii. Dacă sunteți gravidă sau vă aflați sub supraveghere medicală, adresați-vă medicului dvs. Diluarea nu este necesară; este adecvat pentru toate tipurile de piele cu excepţia pielii foarte sensibile. În general, este sigur pentru copiii cu vârsta de minim 2 ani.

În Filipine florile erau zdrobite și aplicate pe înțepături de insecte și uleiul esențial Ylang Ylang era folosit pentru păr pentru că se spunea că ajută la creșterea părului, induce relaxarea și reduce stresul ocazional. Un ulei esențial perfect pentru femei.

Înlocuiește parfumul plin de chimicale, cu uleiul esențial Ylang Ylang!

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum