Uleiurile esențiale afectează creierul Partea a 2-a

Uleiurile esențiale afectează creierul. Partea I
6 august 2022
Dovezi știintifice ale Uleiului de Mentă
25 septembrie 2022

Uleiurile esențiale devin din ce în ce mai populare pentru presupusele lor beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru capacitatea lor de a îmbunătăți sănătatea mintală. Dar cum funcționează uleiurile esențiale? În acest articol, vom examina mai îndeaproape modul în care uleiurile esențiale afectează creierul.


Relația dintre creier și uleiurile esențiale
Se crede că uleiurile esențiale acționează prin interacțiunea cu sistemul limbic, care este partea din creier ce reglează emoțiile. Această interacțiune poate duce la o schimbare a dispoziției sau a stării emoționale. În plus, uleiurile esențiale pot interacționa și cu alte părți ale creierului, cum ar fi hipocampul, care este responsabil pentru memorie și învățare.

Se crede că diferite tipuri de uleiuri esențiale au efecte diferite asupra creierului. De exemplu, unele studii au arătat că uleiul de Lavandă poate ajuta la reducerea anxietății și la îmbunătățirea calității somnului.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31505191/

Alte cercetări au sugerat că uleiul de rozmarin poate îmbunătăți performanța cognitivă și memoria.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32963731/

Sunt uleiurile esențiale sigure?
Este important de reținut că uleiurile esențiale sunt substanțe puternice și trebuie folosite cu prudență. Ele nu trebuie niciodată ingerate sau aplicate direct pe piele fără a fi diluate mai întâi. Atunci când sunt utilizate în mod corespunzător, uleiurile esențiale sunt în general considerate sigure. Cu toate acestea, este bine să discuți cu un profesionist din domeniul sănătății înainte de a utiliza uleiuri esențiale, mai ales dacă ești însărcinată sau alăptezi, ai o afecțiune medicală sau iei medicamente.

Concluzie
Uleiurile esențiale devin din ce în ce mai populare pentru presupusele lor beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru capacitatea lor de a îmbunătăți sănătatea mintală. În această postare, am aruncat o privire asupra modului în care uleiurile esențiale afectează creierul și cum diferite tipuri de uleiuri esențiale pot produce efecte diferite. Uleiurile esențiale sunt substanțe puternice care trebuie folosite cu precauție; discută întotdeauna cu un profesionist din domeniul sănătății înainte de a le folosi. Cu toate acestea, atunci când sunt utilizate în mod corespunzător, ele sunt în general considerate sigure.

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum