Dovezi știintifice ale Uleiului de Mentă

Uleiurile esențiale afectează creierul Partea a 2-a
14 august 2022

Resurse:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32891278/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32499494/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30087294/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32010952/

Probabil că ai auzit de uleiul de mentă! Este un ulei esențial popular care este folosit într-o varietate de scopuri. Dar care sunt efectele uleiului de mentă, cu adevărat? Și care sunt dovezile științifice care să susțină aceste afirmații? În acest articol, vom face o analiză mai profundă a uleiului de mentă pentru a vedea ce poate face cu adevărat.


Uleiul de mentă este un ulei esențial care este derivat din planta de mentă. Principalii constituenți chimici ai uleiului de mentă sunt mentolul și mentonul. Uleiul de mentă are o mare varietate de utilizări, inclusiv ca antibacterian, antifungic și insecticid. Este, de asemenea, cunoscut pentru inhibarea vărsăturilor, eliminarea oboselii și ajutor în sarcinile cognitive. Să aruncăm o privire mai atentă la fiecare dintre aceste efecte.

Efecte antibacteriene și antifungice
Uleiul de mentă are atât proprietăți antibacteriene, cât și antifungice. De fapt, un studiu a constatat că uleiul de mentă a fost eficient împotriva a 14 tulpini diferite de bacterii. Un alt studiu a constatat că uleiul de mentă a fost eficient împotriva Candida albicans, care este un tip de ciupercă ce poate provoca infecții. Aceste studii sugerează că uleiul de mentă poate fi folosit pentru a trata sau preveni infecțiile bacteriene și fungice.

Efectul insecticid
Uleiul de mentă poate fi folosit și ca insecticid. Un studiu a constatat că uleiul de mentă a fost eficient în respingerea țânțarilor. Acest lucru sugerează că uleiul de mentă ar putea fi folosit pentru a proteja împotriva bolilor transmise de țânțari, cum ar fi malaria sau virusul Zika.

Efecte cognitive
S-a demonstrat, de asemenea, că uleiul de mentă îmbunătățește performanțele cognitive. Un studiu a constatat că inhalarea uleiului de mentă a îmbunătățit memoria la adulții sănătoși. Un alt studiu a constatat că aplicarea uleiului de mentă pe frunte și pe tâmple a crescut vigilența la studenții la asistență medicală. Aceste studii sugerează că uleiul de mentă ar putea fi utilizat pentru îmbunătățirea memoriei și creșterea vigilenței.

Concluzie
Așadar, care sunt efectele uleiului de mentă? Uleiul de mentă are efecte antibacteriene, antifungice, insecticide și cognitive. Dovezile științifice care susțin aceste afirmații sunt puternice – există multe studii care au demonstrat aceste efecte la om. Dacă ești în căutarea unui ulei esențial cu o mare varietate de utilizări, l-ai găsit: Menta!

Comandă-ți acum ecest ulei:

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum