Beneficiile uleiurilor esențiale

Uleiuri esențiale în situații de urgență majore
22 septembrie 2018
Arta Parfumului cu uleiuri esențiale
10 decembrie 2018

Tot ce trebuie să știi despre beneficiile uleiurilor esențiale într-un singur articol!

Cea mai frumoasă lecție despre uleiuri esențiale mi-a fost predată acum câțiva ani când am fost la cursul de Raindrop, în State. Informațiile aparțin Doctorului David Stewart, care împreună cu Gary Young, fondatorul Young Living, au născut Tehnica Raindrop.

O picătură conține aproximativ 40 milioane-trilioane molecule. Asta înseamnă 4 urmat de 19 zerouri. 40,000,000,000,000,000,000. Avem 100 trilioane de celule în organism. Dar o singură picătură conține suficiente molecule să acopere fiecare celulă în organism cu 40,000 de molecule. Ținând cont de faptul că ia doar o singură moleculă potrivită să deschidă receptorii și să comunice cu ADN-ul să modifice funcțiile celulare, înțelegi de ce chiar și inhalarea unei cantități mici de vapori poate avea un efect profund în organism, în creier și emoții?

Tot ce trebuie să reții este că:

  1. Mai intâi, curăță receptorii celulelor ceea ce permite transferul hormonilor, peptidelor, neurotransmițătorilor, steroizilor și altor mesageri intracelulari. Uleiurile care fac asta se numesc Fenol-propanoide: Clove (90%), Cinnamon (73%), Oregano (60%), Anise (50%), Peppermint (25%). În timp ce ei creează condiții nevaforabile pentru viruși si bacterii, funcția lor cea mai importantă este de a curăța receptorii celulei. Imaginează-ți o farfurie foarte murdară peste care vii cu un burete curat. Sau o poartă pe care vrei să intri, dar e plină de pânze de păianjeni, buruieni. Tu trebuie să curăți mai înâi zona și apoi să intri pe poartă. O celula are sute de uși. Dacă nu curăți receptorii, celulele nu pot comunica intre ele și apar defecțiuni de funcționare în întreg organismul și apare boala.
  2. Șterge/dezinstalează informația greșită la nivel de ADN. Uleiurile care fac asta sunt Sescviterpenele: Cedarwood (98%), Vetiver (97%), Spikenard (93%), Sandalwood (Aloes) 90%, Black Pepper (74%), Patchouli (71%), Myrrh (62%) și Ginger (59%) și Frankincense (8%).
  3. Reprogramează celulele cu informația corectă pentru a putea funcționa corect. Uleiurile care fac asta se numesc Monoterpene, care uneori ne duc cu gândul la UNUL singur/MONO care poate repara totul: Galbanum (80%), Angelica (73%), Hyssop ((70%), Rose of Sharon (54%), Peppermint (45%), Juniper (42%), Frankincense (40%), Spruce (38%), Pine (30%), Cypress (28%) și Myrtle (25%).

Uleiurile esențiale nu încetează să ne uimească și să ne bucure în fiecare zi! Folosește mai puțin, dar mai des!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum