Cum folosesc uleiurile esențiale pentru Oboseală și Calitatea Slabă a Somnului

25 Beneficii ale Tămâiei
27 septembrie 2021
Uleiurile esențiale afectează creierul. Partea I
6 august 2022

Resurse:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31711477/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31192834/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30477490/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34166869/

În societatea de astăzi, suntem în mod constant în mișcare. Jonglăm cu munca, familia și obligațiile sociale. Nu e de mirare că atât de mulți dintre noi suferă de oboseală și lipsă de somn. Vestea bună este că există soluții naturale pentru aceste probleme. Uleiurile esențiale pot fi folosite pentru a reduce oboseala și pentru a promova un somn odihnitor. Să aruncăm o privire mai atentă la modul în care uleiurile esențiale te pot ajuta să te odihnești mai bine.

Dacă ești unul dintre milioanele de români care se luptă cu oboseala sau calitatea slabă a somnului, este posibil să fii interesat să utilizezi uleiuri esențiale pentru a te ajuta să-ți îmbunătățești simptomele. Uleiurile esențiale sunt substanțe naturale care pot fi extrase din plante și utilizate pentru beneficiile lor terapeutice. Inhalarea anumitor uleiuri esențiale poate promova relaxarea și îmbunătăți calitatea somnului, în timp ce altele pot stimula nivelul de energie și ajuta la combaterea oboselii. Citește mai departe pentru a afla mai multe despre cum pot fi folosite uleiurile esențiale pentru a îmbunătăți oboseala și calitatea somnului.


Cum pot ajuta uleiurile esențiale la combaterea oboselii

Dacă te lupți cu oboseala, există câteva uleiuri esențiale care ar putea fi de ajutor. De exemplu, uleiul de Mentă este cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula nivelul de energie și de a îmbunătăți vigilența mentală. De asemenea, s-a demonstrat că uleiul de Rozmarin îmbunătățește claritatea mentală și crește nivelul de energie. Dacă te simți obosit pe parcursul zilei, pune 5 picături de ulei de Mentă sau de Rozmarin de Cea Mai Înaltă Calitate într-un diffuser/aromatizator. Poți, de asemenea, să adaugi câteva picături din oricare dintre aceste uleiuri într-o cadă plină cu apă caldă și să te înmoi timp de 20-30 de minute.

Cum pot ajuta uleiurile esențiale calitatea somnului
Dacă ai probleme să adormi repde sau să rămâi adormit pe parcursul nopții, există mai multe uleiuri esențiale care te pot ajuta. Uleiul de Lavandă este poate cel mai cunoscut ulei pentru promovarea relaxării și îmbunătățirea calității somnului. S-a demonstrat că mirosul de Lavandă reduce ritmul cardiac și tensiunea arterială, ceea ce poate ajuta la adormire. Uleiul de Mușețel este o altă opțiune bună pentru cei care se luptă cu insomnia; Mușețelul are proprietăți calmante care pot ajuta la promovarea unui somn odihnitor. Pentru a folosi uleiurile esențiale pentru o mai bună calitate a somnului, pune 5-8 picături de ulei esențial în diffuser-ul din dormitor cu 30 de minute înainte de a merge la culcare sau pune 1-2 picături în fața de pernă. De asemenea, poți face un ulei de masaj relaxant combinând părți egale de ulei purtător (cum ar fi uleiul de jojoba sau de migdale) cu mușețel sau ulei esențial de lavandă. 5 picaturi ulei vegetal + 5 picaturi ulei esențial. Masează acest amestec pe piept și pe gât înainte de culcare.

Concluzie
Există multe moduri diferite în care uleiurile esențiale pot fi folosite pentru a îmbunătăți oboseala și calitatea somnului. Dacă ești interesat să testezi uleiurile esențiale, asigură-te că vorbești cu mine să afli ce uleiuri ar fi benefice pentru tine. De asemenea, Trebuie să achiziționezi uleiuri esențiale de Cea mai Înaltă Calitate. Uleiurile ieftine pot să nu fie la fel de eficiente și ar putea chiar să conțină impurități dăunătoare creierului. Începe încet prin difuzarea a 2-4 picături de ulei esențial în casă sau la birou; odată ce știi cum reacționează corpul tău, poți experimenta și alte forme de aplicare, cum ar fi adăugarea lor în apa de baie sau folosirea lor într-un amestec de ulei de masaj.

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum