Uleiurile biblice

Uleiuri esențiale pentru bebeluși
28 februarie 2016
Ylang Ylang, floarea tuturor florilor
4 decembrie 2017

Uleiurile esențiale reprezintă veriga lipsă a medicinii. Din heroglifele egiptene, manuscrisele chinezești, din istoria evreilor aflăm dovezi despre folosirea uleiurilor esențiale de-a lungul a mii de ani.

În Matei capitolul 2 găsim povestea magilor care au adus daruri Mântuitorului: Au intrat în casă, au văzut Pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu faţa la pământ şi I s-au închinat; apoi şi-au deschis vistieriile şi I-au adus* daruri: aur, tămâie şi smirnă.

De cele mai multe ori oamenii asociază darurile crailor ca fiind daruri care au doar simbolistica de rege, prooroc și preot, dar poate nu se gândesc că ele au și valoare terapeutică. Uităm că evreii foloseau uleiurile esențiale pentru a intra în prezența lui Dumnezeu și pentru a ameliora anumite afecțiuni. Ei nu aveau cromatografe, nu aveau nevoie de cercetări științifice pentru a înțelege că un ulei esențial e bun pentru ei pentru că pe măsură ce le-au folosit ei au văzut beneficiile. Au înțeles puterea și valoarea lor. Plus că au primit instrucțiuni direct de la Dumnezeu.

Rolurile uleiurilor esențiale este de a face creația să facă ceea ce creația a fost făcută să facă! 

În Biblie găsim 188 de referințe la uleiuri esențiale – uleiuri ca:

Tămâia/Frankincense – 98% Monoterpene, 8% Sescviterpene, menționat de 22x direct + 59x indirect în biblie = 81x, era folosită în timpul rugăciunii și aducea aminte oamenilor de prezența lui Dumnezeu, era cunoscută ca substanța care are putere asupra tuturor organelor care nu funcționează la capacitate maximă, se credea că ajută la tranziția la cele veșnice, era folosită pentru îmbălsămare și folosită în loc de parfum. Se obișnuia ca primul născut al regilor și preoților să fie unși cu tămâie. Poate acesta este un alt motiv pentru care Mântuitorului I s-a oferit tămâie la naștere. Tămâia cuprinde imaginea lui Dumnezeu în noi, zicea David Stewart.

Smirna/Myrrh – 60% Sescviterpene, menționat de 18x direct + 138x indirect în Biblie = 156x, era folosită pentru ameliorarea afecțiunilor de piele și pentru a unge cordonul ombilical al bebelușului pentru a-l proteja de infecții și a face cordonul ombilical să se usuce și să cadă mai repede. Femeile însărcinate se ungeau cu Myrrh pentru a se proteja de boli și de a promova sentimente de stare de bine. Se credea că protejează copilașii de blesteme generaționale. Difuzat în timpul travaliului instaurează o stare de calm și reduce anxietatea. Aplicat pe perinemum ajută pielea să fie mai elastică astfel încât femeia să nu se rupă în timpul nașterii. După operații ajută îndepărtează vergeturile. În timpurile străvechi mai era folosit pentru regenerarea pielii, îmbălsămare, igiena orală și ținea insectele la distanță.

Știai că aceste conuri egiptene erau făcute din grăsime și conțineau Smirnă? Conurile se topeau de la căldură și corpurile lor erau îmbăiate  în Smirnă și alte uleiuri esențiale care țineau insectele la distanță.

În vechime era un ulei așa de folosit la combinarea cu alte uleiuri că la un moment dat era considerat *muron* care în greacă înseamnă unguent. În timpurile noastre se folosește la echilibrul tiroidei, a sistemului endocrin, susține sistemul imunitar, digestiv, netezește pielea crăpată, ridurile, ajută sistemul respirator, ajută la eliberare emoțională. Sescviterpenele ajută la deprogramarea informației greșite din DNA, la nivel celular care duce la o stare permanentă de bine. Și ca și în trecut, Myrrh se folosește pentru a extinde aroma altor parfumuri. Atenție: este antiafrodiziac, adică, scade apetitul sexual, calmează excitația genezică.

Isop/Hyssop – 48% Ketone, 30% Monoterpene, Sescviterpene – 8%, Fenoli – 4%, menționat de 12x direct,  este bun pentru dependență, *Curățește-mă cu Isop și voi fi curat*, ajută la concentrare, purifică organismul de obiceiuri destructive, bun pentru ușurarea respirației, decongestionant, expectorant.

Știai că înainte de a 10 a plagă, evreii trebuiau să ungă ușiorii ușii cu un mănunchi de isop îmbibat în sângele unui miel perfect ca îngerul morții să nu intre în casa respectivă și să omoare întâiul născut din casa respectivă?

Monoterpenele reprogramează informația scrisă greșit în DNA și promovează o stare permanentă de bine la nivel celular, spunea David Stewart. Hyssop a fost folosit să aline starea de anxietate, durerile ocazionale de încheieturi, să ușureze respirația, să aline durerile ocazionale de gât, rănile și tăieturile. Stimulează transpirația ajutând astfel la detoxifiere, aduce echilibru emoțional. Face parte din aceeași familie, Lamiaceae, unde se regăsesc multe uleiuri din Tehnica Raindrop: Busuioc, Maghiran, Oregano, Cimbru și Menta.

Nard/Spikenard – 50% Sescviterpene, 36% Monoterpene, Fenoli 2%, menționat de 7x direct + 10x indirect în Biblie = 17x, a fost folosit pentru pregătirea îngropării Mântuitorului, era folosit ca și tonic pentru piele, parfum, pentru a ridica moralul, pentru a reduce teama, neliniștea, reduce apariția cicatricilor. A fost unul dintre ultimele uleiuri primite de Mântuitor înainte de arestare poate pentru a-l pregăti pentru groaza care urma. În vechime era considerat un ulei de ungere, un unguent ca și Smirna și erau de multe ori folosite împreună. Alină suferințele sezoniere de primăvara și toamnă, întărește sistemul cardiovascular, înlătură greața, relaxează, aduce echilibru emoțional, ridică starea de spirit. Poate fi aplicat pe abdomen, local, inhalat, aplicat pe talpă sau în creștetul capului.

Onice/Onycha – 70% Esteri, 20% Acid Carboxilic, menționat 1x direct + 54x indirect = 55x în Biblie, este folosit pentru a da uniformitate pielii, ține microbii la distanță. Știai că de 200 de ani se folosește în spitale ca și antiseptic? Cum? Dizolvat în alcool etilic sub denumirea de *Tinctură de Benzoină*. Pentru că oamenii devin din ce în ce mai rezistenți la bacterii unele spitale au revenit la folosirea acestei tincturi pentru că îi văd eficiența. Onice are o aromă de vanilie, e folosit ca și parfum, e calmant, înălțător, repară țesutul după răni, întărește sistemul digestiv, ajută la menținerea unui echilibru al zahărului în sânge, întărește sistemul respirator, alină durerile ocazionale de gât, alungă stresul când este folosit în uleiul de masaj.

Cedru/Cedarwood – 98% Sescviterpene, menționat direct de 5x + 65x indirect în Biblie = 70x, amintit de regele Solomon și folosit în ceremonia de curățare a leproșilor, pentru echilibru emoțional și claritate mentală, este folosit în cosmetice, probleme de piele, are efect calmant. Se crede că Cedarwood ar fi primul ulei distilat pentru că și Chinezii, Sumerienii și Egiptenii îl menționează la îmbălsămare și dezinfectare. Acum 5.000 de ani în urmă!!!!!!!! Astăzi se folosește pentru a ține insectele la distanță, pentru regenerarea foliculilor de păr, pentru piele, sistemul respirator, la deprogramarea informației greșite și la aduce oxigen la celule. Promovează un somn adânc, stimuleaz melatonina, promovoacă eliberări emoționale și claritate mentală.

Chiparos/Cypress – 77% Monoterpene, 12% Sescviterpene, menționat 1x direct + 4x indirect în biblie = 5x, a fost folosit de cel mai înțelept om al lumii, Regele Solomon, este foarte bun pentru sistemul respirator, reduce cicatricile și crampele. Prima menționare: 1800B.C. pe o tablă Babiloniană. Susține sistemul circulator (imbunătățește circulația, întărește vasele capilare, oprește sângerarea, usurează discomfortul la nivelul pieptului), ideal de folosit când ai pierdut pe cineva drag sau un lucru la care țineai foarte mult, promovează sentimente de siguranță și împământare. Gândește-te la un copac din pădure care stă drept, se știe în siguranță și rădăcinile lui sunt foarte bine înfipte în pământ. Ajută femeile să treacă mai ușor peste perioada de ciclu sau menopauză. Monoterpenele reprogramează memoria celulară cu informația corectă promovând astfel o stare permanentă de bine. Promovează producerea leucocitelor ( a celulelor albe) care încurajează organismul să lupte singur. Se aplică de-a lungul coloanei și se masează ușor, se aplică în axilă, pe picioare, inimă și piept.

Trandafirul din Saron/Cistus – 54% Monoterpene, 12% Alcooli, menționat 1x direct + 2x indirect în Biblie = 3x, e folosit ca parfum, e înălțător, întărește sistemul imunitar, ajută la regenerarea celulelor, calmează nervii, monoterpenele reprogramează memoria celulară ducând astfel la o stare de bine permanentă. Vezi ca monoterpenele Alpha Pinene se găsesc și în Mirt, Galbanum, Tămaie, Chiparos și Nard si pot fi principalul component responsabil pentru reprogramare în toate aceste uleiuri.

Casia – 80% Aldehide, 8% Fenoli, 5% Esteri, menționat de 3x direct + 65x indirect în Biblie = 68x, întărește sistemul imunitar, încurajează organismul să lupte singur. Se găsește în Exodus II.

Aloe/Sandalwood – 95% Sescviterpene, menționat de 5x în mod direct în Biblie, este folosit ca și parfum, sescviterpenele ajută la deprogramarea informației greșite și duce oxigen la celule, folosit la înfrumusețarea pielii, promovează un somn adânc (stimulează melatonina), susține sistemul de reproducere al femeii și sistemul endocrin.

Galbanum – 75% Monoterpene, 4% Sescviterpene, menționat 1x direct + 54x indirect în Biblie = 55x, a fost folosit pentru funcționarea perfectă a întregului organism, ca și parfum, ajută la conectarea cu divinitatea, usurează spasmele si crampele, excelent pentru sistemul respirator, pentru piele, reducerea ridurilor, reduce cicatricile, echilibrează emoțional. Monoterpenele reprogramează memoria celulară promovând astfel o stare permanentă de bine.

Mirt/Myrtle – 37% Monoterpene, 15% Esteri, 12% Alcooli , 3% Fenoli, menționat de 6x în mod direct în Biblie, este folosit pentru întărirea sistemului respirator, pentru purificare religioasă, pentru echilibru hormonal, pentru piele.

În Exod 30 găsim rețeta dată de Dumnezeu lui Moise:

  • 22 Domnul a vorbit lui Moise şi a zis:
  • 23 „Ia* din cele mai bune mirodenii, cinci sute de sicli de smirnă** foarte curată, jumătate, adică două sute cincizeci de sicli, de scorţişoară mirositoare, două sute cincizeci de sicli de trestie mirositoare,
  • 24 cinci sute de sicli de* casia, după siclul Sfântului Locaş, şi un hin** de untdelemn de măsline.
  • 25 Cu ele să faci un untdelemn pentru ungerea sfântă, o amestecătură mirositoare, făcută după meşteşugul făcătorului de mir; acesta va fi untdelemnul* pentru ungerea sfântă.

Acest ulei era folosit pentru ungere.

E foarte important de reținut că toate uleiurile biblice întăreau toate sistemele organismului și modul lor de administrare nu a fost menționat în Biblie pentru că oamenii știau deja despre ce vorbeau. E ca și când cineva ar scrie într-un email că a luat o aspirină. El nu trebuie să explice cum a luat-o și ce proprietăți are pentru că toți oamenii din ziua de astăzi știu deja informația asta, dar pentru cineva care ar citi email-ul ăsta peste 500 de ani s-ar putea să fie un mister!

Dacă nu ai folosit nici un ulei esențial până acum, începe cu Tămâia! O să-și facă efect.

Dacă încă nu știi cum poți intra în posesia uleiurilor bilbice vorbește cu persoana care ți-a trimis acest articolo.

Dacă ai găsit această pagină din întâmplare, contactează-mă la altacale@gmail.com.

Proverbe 21: 20 Comori* de preţ şi untdelemn sunt în locuinţa celui înţelept.

Alege să fii înțelept. 

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum