Uleiurile esențiale acționează ca hormoni

Diferența dintre cânepă și marijuana
5 martie 2021
Uleiurile esențiale versus Antibiotice
16 iunie 2021

Uleiurile esențiale reglează funcțiile plantei și orchestrează producerea de vitamine și enzime. Ele acționează  ca mesageri și supervizori în plantă, ceea ce ajută la coordonarea și inițierea activităților vitale ale plantei. Uleiurile esențiale pot face exact același lucru în oameni. Pot acționa ca neurotransmițători, peptide, hormoni, enzime, vitamine și cu alte funcții care ajută la restaurarea și menținerea stării de bine.

Uleiurile esențiale posedă inteligență homeostatică. Starea de homeostazie este starea unde toate procesele biologice vitale dintr-un organism funcționează la capacitate optimă, așa cum au fost create să funcționeze. Homeostazia este o stare perfectă de stare de bine. Uleiurile esențiale întotdeauna lucrează la restaurarea și menținerea echilibrului și a homeostaziei, mai întâi în plante și apoi în oameni.

Atunci când spui că un ulei lucrează să creeze un echilibru și homeostazie înseamnă că același ulei poate lucra în direcții diferite, în funcție de nevoia plantei sau a persoanei.

Uleiul de Oregano (Oreganum vulgare), vulgare nu înseamnă că e vulgar ci că e comun, cunoscut, va omorî microbii ostili în timp ce îi va proteja pe cei care sunt prietenoși. Uleiul Angelica (Angelica archangelica) poate stimula un uter să se contracte sau să se relaxeze în funcție de nevoie. Mirt (Myrtus communis) este un adaptogen care poate stimul o creștere sau o descreștere în activitatea tiroidei în funcție de condiția persoanei respective. Mie îmi place să spun că uleiul de Mentă te leagă sau te dezleagă, în funcție de nevoia ta.

Medicamentele nu pot face același lucru, nu sunt atât de inteligente și acționează doar cum au fost programate, exact ca niște roboți care fac bine sau nu.

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum