Uleiul esențial ajută la reproducere

Cum să am un somn odihnitor?
16 iunie 2021
Uleiurile esențiale nu pot penetra pielea
17 iunie 2021

Una dintre cele mai importante funcții ale unui ulei esențial este cea de reproducere. Plantele nu se pot mișca, unele se pot poleniza singure având părți bărbătești și femeiești, dar majoritatea nu pot sau dacă o fac, dau naștere la plăntuțe inferioare, reducând vitalitatea speciei.

Câteva plante depind de vânt să distribuie polenul la alte plante pentru a obține fertilizarea și supraviețuirea speciei. Dar multe plante nu folosesc această opțiune.

Dacă știi persoane care fac orice, dar nu reușesc să aibă copii, sfătuiește-i să scoată toate produsele chimice din casă și să le înlocuiască cu produse naturale. Uleiuri care ajută în această direcție: Clary Sage, Dragon Time (pe glezne, abdomen), Mușcată, Bergamot, Chiparos, Fenicul, Melissa, Mușețel Roman, Cimbru, Ylang Ylang, Nucșoară. Se aplică pe partea inferioară a abdomenului și aproape de zonele genitale. Acest lucru trebuie să-l facă și femeia și bărbatul.

Uleiul de Cuișoare luat intern: 2-4 picături în capsulă vegetală + 2-4 picături ulei vegetal extravirgin de 3x/zi ajută la creșterea testosteronului. Alte uleiuri: Lemn de Santal, Ghimbir, Iasomie, Trandafir, Ylang Ylang, Nucșoară ajută în impotență. De aplicat pe zonele reflexogene de la talpă, pe abdomen și zona intimă. Diluează cu ulei vegetal pentru zona intimă.

Multe plante cer ajutor de la animale – mai exact, de la păsări și albine.

Comunicarea între plante și animale se face prin văz și miros. Te-ai întrebat vreodată ce rost au culorile frumoase și forma unei flori? Unul dintre scopuri este de a atrage insecte sau animale să le viziteze și în proces, să facă o polenizare încrucișată.

Oare ar ajuta și în procesul de reproducere la oameni? Tu ce crezi?

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum