Uleiurile esențiale nu pot penetra pielea

Uleiul esențial ajută la reproducere
17 iunie 2021
10 caracteristici ale unui ulei terapeutic
18 iunie 2021

Sheppard-Hanger spunea că cea mai plăcută metodă de a livra uleiurile esențiale este sub forma unui masaj mergând până acolo încât să demonstreze că uleiurile trebuie să fie diluate foarte mult și că ele nu penetrează pielea.

Ea mai susținea că atunci când uleiurile se găsesc în organism după aplicarea cutanată, aceste uleiuri nu au trecut de bariera piele ci au intrat prin nări când au fost inhalate. Această idee e veche de mai bine de 200 de ani când se credea că pielea este impermeabilă. Acum știm că pielea e ca o sită care blochează unele molecule și le acceptă pe altele – în special moleculele mici lipide ca uleiurile esențiale.

Este un sâmbure de adevăr și aici. Carvone, un ketone care se găsește în Menta creață, Mărar sau Chimen, a fost detectat în respirație și în sânge la 10 minute după aplicarea pe piele și mai târziu a fost găsit și în urină. Linalol și linalyl acetate din uleiul de lavandă, eugenol din cuișoare sau busuioc și 1,8 cineole din eucalipt au fost găsite în sânge după 20-40 de minute și în urină 1-2 ore după ce uleiul esențial a fost aplicat pe piele.

O cantitate mică de ulei esențial aplicată pe piele va străbate fiecare celulă din organism și va trece de bariera sânge-creier.

Probabil că Sheppard-Hanger nu a văzut, nu a făcut sau nu a primit un masaj Raindrop în viața ei. La Raindrop 9 uleiuri sunt aplicate direct pe piele și administrează vindecare în tot organismul. Mulți aplică uleiurile la tălpi și le simt în gură după. Și asta pentru că uleiurile penetrează pielea și circulă prin organism. Sheppard susține că acest fenomen se întâmplă pentru că ei inhalează vaporii care se ridică de la tălpile lor.

Sheppard, așa cum ți-ai dat seama, face parte din școala engleză unde uleiurile sunt foarte diluate atunci când se aplică pe piele 5 picături de ulei esențial cu 95 de picături de ulei vegetal. Dacă uleiurile nu pot penetra pielea, de ce mai simt ei nevoia să le dilueze?

Mărturie: Eu aleg să cred că moleculele călătoresc prin organism atunci când ele intră în contact cu pielea. În plus, Raindrop este singura terapie care mă ajută la hernia mea de disc și aleg Raindrop în locul cuțitului. Uleiurile esențiale penetrează pielea, își fac treaba și eu mai merg o lună de zile până la următoarea programare.

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum