Uleiurile esențiale sunt extracte de plante obținute prin distilarea la aburi a plantelor, presarea la rece a citricelor sau extragerea rășinilor. Indiferent că le folosești la gătit, la curățenie, pentru menținerea siluetei și a sănătății, pentru îngrijire personală sau pentru buna funcționare a întregului organism trebuie să ținem cont de câteva reguli de bază.
- Uleiurile esențiale trebuie păstrate într-un loc întunecos și rece. Temperatura trebuie să fie constantă. Aceste uleiuri s-au descoperit în morminte, îngropate de mai bine de 2.000 de ani și nu și-au pierdut valoarea terapeutică. În bucătărie sau baie temperatura variază. Ideal ar fi bine de păstrat într-un dulap cu haine sau într-un sertar. Expunerea la soare oxidează moleculele și uleiurile își pierd valoarea terapeutică în doar 3 luni de zile. O sticlă nedesfăcută poți să o lași moștenire la strănepoți. O sticlă desfacută ține 2 ani de zile.
- Niciodată nu expune pielea la soare după ce te-ai dat pe piele cu un ulei (o esență) din citrice: Lemon, Grapefruit, Lime, Orange, Tangerine, Lemongrass și uleiurile în amestec care conțin citrice cum ar fi: White Angelica, Bergamot, Stress Away, etc. Uleiurile din citrice nu trebuie să fie aplicate pe pielea care va fi expusă razelor solare directe sau luminii ultraviolete în termen de 72 de ore. Pot da pete maro.
- Nu pune uleiurile în ureche. Poți să surzești pentru că ele sunt vii și interferează cu frecvența sonoră. Pot fi aplicate după ureche!
- Nu folosi recipiente de plastic pentru că uleiurile esențiale topesc plasticul și nu vrei subtanțe chimice în băutura sau mâncarea ta. Folosește sticle de sticlă atunci când adaugi uleiuri esențiale Young Living în apa ta sau borcane de sticlă atunci când îți faci creme.
- Întotdeauna începe cu o singură picătură și crește numărul de picături treptat.
- Întotdeauna diluează uleiul esențial la cei mici cu un ulei vegetal: migdale dulci, ulei V-6 de la Young Living, ulei de jojoba, de seminte de struguri, ulei extravirgin de cocos sau de măsline.
- Dacă nu știi unde să aplici un ulei aplică-l PE TALPĂ și o să-și facă efectul pentru că acolo sunt toți centrii nervoși.
- NICIODATĂ să nu clătești cu apă dacă din greșeală ai atins ochii cu un ulei esențial. Apa intensifică senzația. Aplică imediat un ulei vegetal.
- Atunci când vrei să întărești un anumit sistem aplică uleiurile de 3x/zi timp de 21 de zile. Fă pauză 10 de zile și apoi reia încă 21 de zile.
- ÎNTOTDEAUNA ia legătura cu un doctor care înțelege puterea uleiurilor esențiale sau cu un aromaterapeut.
Stare de bine, scop si abundență îți doresc!