CÂT SĂ FOLOSESC?
Animalele răspund foarte bine la uleiurile esențiale. Exact ca oamenii.
Dacă oamenii au nevoie de 3-5 picături, un cal are nevoie de 10x cantitatea necesară oamenilor, un cățel are nevoie de jumătate de picătură.
Dacă pentru om e suficient să pună o picătură de PanAway la tâmple să aline o durere locală, atunci când pui o picătură în diffuser are același efect pentru păsări, insecte sau albine.
Întotdeauna începe cu o cantitate mică și crește de acolo. Poți să reaplici o dată la 15-30 de minute.
De multe ori îți spun să aplici uleiul esențial la talpă dacă nu știi ce să faci cu el. Același lucru nu se aplică și la animale pentru că ele absorb mai multe toxine, chimicale prin lăbuțe. Dacă ai aplica uleiurile pe lăbuțe, s-ar putea să pornești un proces agresiv de detoxifiere. Aplicarea pe blăniță e cea mai sigură.
Dacă ai căței mici, pisici, păsări exotice și vrei să foloseți uleiuri esențiale trebuie să le diluezi înainte de aplicare.
Ai grijă cu Oregano, Clove (cuișoare), Thyme (cimbru) în jurul pisicilor. Ele sunt foarte sensibile la uleiurile puternice.
Diluează 1 picătură de ulei esențial cu 6 picături de ulei vegetal extravirgin. Cu cât animăluțul e mai mic cu atât diluează mai mult.
CE FAC DACĂ ANIMĂLUȚULUI MEU NU-I PLAC ULEIURILE?
Cel mai sigur este un miros nou cu care trebuie să se obișnuiască. S-ar putea să-i aducă aminte de ceva ce nu i-a plăcut. Pune uleiul în diffuser/aromatizator timp de 2 zile și apoi aplică-l local.
Când Panda noastră era aproape să fie adormită pentru că a mușcat-o o căpușă și sângele era foarte tulbure, veterinarul ne-a zis că nici nu o să mănânce, nu o să aibă grijă de cei 7 căței. După ce am aplicat uleiurile Oregano, Cimbru, Busuioc, Chiparos, Salcie Himalayană, Maghiran, Mentă pe ea, și-a revenit chiar dacă era clar că nu-i plăcea mirosul că ținea capul în partea opusă.
Am pus câte 1-2 picături din fiecare ulei pe coloană. În seara respectivă a mâncat foarte bine și a hrănit și cățeii.
În vara lui 2019, băiețelul nostru a murit și acum am rămas noi să avem grijă de cățelul lui Sebi.
PĂSĂRILE
Sunt foarte sensibile la substanțele chimice din casă și toți care avem păsări știm că spray-ul de cameră și lumânările sunt toxice pentru ele. Toți care avem păsări ar trebui să fim extrem de atenți cu ce produse curățăm prin casă. Păsările mele nu trebuie să-și facă probleme că noi folosim doar produse sănătoase.
Spray pentru aripi:
Pune amestecul în 30 ml de apă distilată și pulverizează pe aripi de 2x/zi.
PISICILE
E foarte simplu să îți dai seama dacă pisicăi îi place un miros sau nu: daca rămâne în cameră înseamnă că îi place uleiul respectiv.
Noi glumeam că motanul nostru era un vânător iscusit tocmai pentru că inhala uleiuri esențiale toată ziua: ne aducea veverițe, ciori, șoareci, păsări, iepurași mici, mici, mici.
Pisi asta a fost sfâșiată de câini și cu un șold dislocat și prinsă într-o capcană cu lipici pentru șoareci, a stat așa o noapte întregă până ne-au sunat vecinii să venim să o luăm. După 2 săptămâni de cremă cu Lavandă, Copaiba, tuns ca un leu, a vrut sa doarmă afară și și-a revenit complet.
LITIERĂ
Un mod minunat de a introduce uleiurile esențiale animalelor tale este să pui 1-3 picături de ulei esențial într-o cană de bicarbonat. Amestecă și agită un pic borcanul. De fiecare dată când schimbi litiera pune o linguriță în nisip și amestecă foarte bine.
Folosește: Copaiba, Tămâie.
CĂȚEI
Începe să pui uleiuri esențiale în diffuser/aromatizator mai întâi, dacă ai căței mici. Pe cei mari poți să aplici direct pe coloană sau în spatele urechilor. Acestea sunt 2 zone sigure pentru că ei nu reușesc să se lingă acolo.
Asigură-te că animăluțul tău bea multă apă.
Când ai un animal care se zbate, e agitat mereu, pune Mandarin, Portocală, Ylang Ylang, Patchouli sau Mușețel Albastru Marocan, Molid, Mușcată, Tămâie pe tine mai întâi. Pe măsură ce te apropii ar trebui să se calmeze pentru că inhalează aroma. Îngenunchiează lângă animal și stai nemișcată câteva minute ca să se obișnuiască cu mirosul. Pe măsură ce animalul inhalează uleiul esențial va devni mai calm și mai ușor de manageriat.
Vrei să-ți iei deja câteva produse? Revino către persoana care ți-a trimis acest articol.
Te interesează subiectul și nu are cine să te ajute? Scrie-mi la altacale@gmail.com și te ajut cu drag!