O barbă frumoasă cu uleiuri esențiale

Cum ne detoxificăm?
9 octombrie 2016
Detergent de casă bio
17 noiembrie 2016

Bărbații din ziua de astăzi au multă grijă de felul în care arată. Unii merg la manichiurist, alții la pensat, la epilat, etc. Unele femei preferă un bărbat cu barbă pentru că ele cred că acei bărbați sunt mai sexi. Unii bărbați se simt mai bărbați cu o barbă. Alții preferă barba pentru că li se pare că fața lor arată ca o piele de bebeluș făra ea și alții o fac pentru că au acnee sau pentru un plus de personalitate. Indiferent de motiv barba trebuie să fie întreținută.

Uleiurile esențiale pot fi folosite cu succes și în loc de parfum. Într-o zi eram cu băieții mei la plimbare și a trecut un domn care era dat cu parfum, la care băiatul meu cel mai mic (6 ani) îmi zice: Mama, miroase a chimicale!

Un produs bun pentru bărbați este Crema de bărbierit care hidratează firul de păr și asigură un ras foarte aproape de rădăcină. Umezește zona cu apă caldă. Aplică un strat subțire, uniform. Rade și clătește lama după fiecare trecere a lamei. Clătiți zona cu apă.

Cremă pentru barbă 

Combină 60 ml Ulei vegetal potrivit pentru fața ta + 20 picături de Lemn de Cedru/Mentă/Arbore de ceai/Molid într-un recipient de sticlă. Aplică o cantitate mică pe barba ta. Barba ta va mirosi frumos și va străluci.

Lavand și Lemnul de Cedru calmeaza pielea și întăresc firul de păr lăsându-l moale. În același timp, reduc iritațiile ocazionale.

Menta răcorește pe timp de vară și miroase foarte fresh.

Arborele de ceai ține bacteriile la distanță și calmează pielea.

Nu ai timp să-ți faci o cremă? Ia 1-2 picături direct din sticla de ulei esențial, pune-le în palmă si apoi aplică-le pe barbă. Piaptănă barba. E ca și când ai un diffuser/aromatizator propriu sub nasul tău! Aplică crema după duș, seara înainte de culcare pentru un somn odihnitor, dacă în cremă ai Lavandă sau Lemn de Cedru.

After shave 

60 ml ulei potrivit pentru tenul tă + 20 picături Tămâie sau Mușețel. Păstrează crema într-un flacon de sticlă cu pompiță sau într-un borcan de sticlă.

30 ml ulei vegetal V-6 + 200gr unt de shea + 5 picături de ulei esențial. Combină ingredientele în blender și păstrează crema la frigider.

Femeile pot folosi și ele același amestec sau pot să facă un amestec în care să adauge Mușcată, Lemn de Santal, Trandafir, Lavandă pentru a folosi crema tot timpul sau după epilat.

E minunat când poți să-ți faci cremele proprii pentru că știi exact ce ai pus în ele și te poți bucura de beneficiile terapeutice ale uleiurilor. Economisește timp și bani și câștigi sănătate. Banii se mai fac! Sănătatea e greu de recuperat!

Dragi tați, frați, soți care vreți lucruri de calitate pentru voi, vreți să fiți sănătoși, plini de energie, virilitate, încredere de sine, cumpărați suc de goji pentru mama, soția, sora să vă facă cremele!

Mulțumim pentru tot ce faceți pentru noi femeile, pentru copii, pentru cei dragi din jurul vostru!

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum