Fapte vs Mituri despre uleiurile esențiale

Frecvența uleiurilor esențiale
21 februarie 2016
Uleiurile esențiale nu vindecă nimic
25 septembrie 2016

Lindsey Elmore este chimist, Doctor Farmacist si specializat pe Wellness pe cale naturală. Îi place foarte mult să educe oamenii despre uleiuri esențiale și alternative de a ne bucura de Stare de Bine. Înainte de a achiziționa un Set de uleiuri esențiale, ea a cumpărat Mușcată și Mușețel Roman.

Uite ce spune ea:

  1. Uleiul de Grapefruit interacționează cu medicamentele. Uleiul de grefă NU interacționează cu medicamentele pentru că este din coaja fructului. Sucul de fructe conține mulți componenți care inhibă/blochează enzimele care procesează substanțele active din medicamente. Aici intră medicamentele care scad colesterolul, unele medicamente pentru anxietate, alergii, cele pentru inimă chiar și unele antibiotice. Care este Diferența dintre sucul de grefă și uleiul de grefă: sucul de grefă conține cantități mari de 67DHB – un flavonoid care inhibă enzimele. Uleiul nu conține cantități mari de 67DHB. Dacă tu iei medicamente care interacționează cu sucul de grefă, uită-te după efecte secundare: crampe musculare, culoare închisă a urinei. ÎNTOTDEAUNA vorbește cu doctorul tău despre reacțiile adverse ale medicamentelor prescrise.
  2. Uleiul de Lavandă crește sânii la băieții mici. Ginecomastia a fost contestată în așa multe articole după ce un articolul *a demonstrat* că uleiul de lavandă provoacă dezvoltarea excesivă a sânilor la băieții adolescenți. Primul articol a fost publicat in jurnalul de medicină din New England după care s-a publicat un alt articol: Lipsă de evidențe că uleiul de lavandă afectează pubertatea. Autorii nu au făcut teste pe un ulei esențial de la o companie care produce uleiuri esențiale. Ei l-au cumpărat de la o companie chimică. Puteau să fie pline de ierbicide, pesticide, plastic. Ei au făcut testele în boluri de plastic. La sfârșitul testului ei au afirmat că nu au suficiente date pentru a ajunge la o concluzie. Nu lăsa un singur articol care este așa de contestat să bage frica în tine și să te oprească din a folosi produse care știm că sunt bune pentru organismul nostru.
  3. Uleiul de Salcie Himalayană interacționează cu medicamente pentru subțierea sângelui. Sunt unele uleiuri care ar putea să mărească efectul medicamentelor pentru subțierea sângelui. De exemplul Wintergreen/Salcie Himalayană. Atenție la ce produs se referă articolele respective: ulei esențial Wintergreen sau ulei de Wintergreen = ulei sintetic 100%. Firmele care au făcut testul l-au făcut după ce au luat 5ml, 15ml, 45ml de ulei esențial. NICIODATĂ NU AR TREBUI SĂ LUĂM AȘA MULT ULEI. NOI ÎNTELEGEM CĂ O CANTITATE AȘA DE MARE E DĂUNĂTOARE PENTRU SĂNĂTATE! Noi știm cât de concentrate sunt! Un copil de 11 luni a murit după ce mama lui i-a dat linguriță întreagă de Wintergreen – 5 ml!!!!! Dacă alegi să folosești Wintergreen când iei medicamente de subțiere a sângelui – fii atentă la ce îți spune organismul tău: sângerări nazale/homoragii nazale, sângerări gingivale, leziuni care nu se vindecă, dacă vomiți sânge sau ceva care arată ca niște boabe de cafea sau scaun cu sânge. Sună doctorul și spune-i dacă ai efecte secundare. Wintergreen este folosit în gume, bomboane, etc. Asta înseamnă că unii oameni îl iau intern și nici măcar nu-și dau seama!

Nu trebuie să fii chimist, farmacist să îți dai seama cât de ridicole sunt unele studii doar pentru a demonstra că uleiurile esențiale nu sunt bune și trebuie să dai fuga la farmacia din colț și să uiți că mama, bunica, îți făceau imediat un ceai de mentă pentru că nu aveau ulei esențial.

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum