De ce uleiurile esențiale nu pot fi luate intern?

10 caracteristici ale unui ulei terapeutic
18 iunie 2021
Cum afectează fertilizatorii un ulei esențial?
29 august 2021

Auzi adesea faptul că uleiurile esențiale nu pot fi luate intern.

Astăzi o să înțelegi de ce aceștia au dreptate, în felul lor.

Sunt 3 școli de aromaterapie:

Școala Germană care pune accent pe inhalare ca și cea mai bună metodă de a te bucura de beneficiile uleiului esențial. Inhalarea pune moleculele uleiului direct în sânge prin alveole plămânilor și direct la creier prin nervii olfactivi care se conectează la creierul central.

Școala Engleză pune accent pe masaj cu un ulei vegetal. Ei spun că o diluție de 2-5% e cea mai bună diluție. Deci 5 picături de ulei esențial la 95 picături de ulei vegetal. În școala engleză, pielea este cel mai important organ în absorbția uleiurilor esențiale, dar neapărat aplicate în concentrație foarte, foarte mică.

Școala Engleză se bazează pe studii făcute pe animale, făcute cu uleiuri esențiale de grad parfum sau grad alimentar, unde sunt izolați doar anumiți compuși din ulei. Deci nu se folosește uleiul în întregime.

Școala Franceză pune accent pe administrarea orală a uleiurilor esențiale și aplicarea nediluată a uleiurilor esențiale, dar practică și celelalte școli: inhalarea și aplicarea pe piele.

Jean Valnet, MD a fost unul dintre pionerii medicinei care erau interesați să vindece bolile și să mențină sănătatea prin relaxare, masaj și sănătate emoțională. Gary Young, fondatorul Young Livign, a studiat la picioarele lui Jean Valnet.

Școala franceză se bazează pe studii făcute pe oameni cu uleiuri esențiale întregi, nu doar constituenți din ele și cu uleiuri de calitate terapeutică.

Francezii credeau că oricine poate practica Aromaterapia având doar noțiuni de bază.

Cea mai bună metodă este să practici toate modurile de administrare prin:

  1. nas,
  2. piele,
  3. gură,
  4. intestine,
  5. rectum/vagin.

Deci, atunci când cineva îți spune că uleiurile esențiale nu se pot lua intern este pentru că au citit despre aromaterapeuți care merg după școala engleză sau germană. Atât. Nimic mai mult.

Noi cei care mergem după școala franceză vrem doar să fim lăsați în pace să facem ce vrem cu produsele pe care ni le achiziționăm singuri.

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum