Cum afectează fertilizatorii un ulei esențial?

De ce uleiurile esențiale nu pot fi luate intern?
29 august 2021
Uleiul esențial cu grad alimentar
29 august 2021

Fertilizatorii chimici reduc calitatea unui ulei esențial pentru că ei distrug terenul în care plantele au nevoie să crească puternice  pentru a produce un ulei esențial cu grad terapeutic activ.

Un teren bio e plin de miloane de microbi, de viermi, și alte creaturi care transformă solul respectiv într-un teren plin de nutrienți și minerale ideale pentru plante să crească.

Substanțele chimice omoară pământul. Solul mort nu poate fi adus la viață. Atunci când tu pui substanțe chimice, plantele nu mai pot să absoarbă nimic sănătos din pământ. Și în timp multe minerale dispar și fermierii au nevoie din ce în ce mai multe substanțe chimice.

Plantele crescute în astfel de terenuri nu mai conțin nutrienții pe care o plantă le are într-un pământ bio. În terenuri pline de chimicale plantele cresc cu deficite de vitamine și minerale, sunt slabe și nesănătoase chiar dacă la suprafață arătă extraordinar de bine. Pentru că sistemul lor imunitar a fost compromis, ele nu se mai pot apăra de ciuperci, bacterii sau insecte. De aceea au nevoie de o cantitate mare de fungicide și pesticide pentru protecție ceea ce duce la degradarea sănătății lor și automat a solului în care cresc.

Cum ziceam, aceste plante poate că arată bine și eu chiar știu oameni care se duc la magazin să cumpere cele mai frumoase fructe, cele de la piață nu prezintă interes pentru că sunt zbârcite, mai au și găuri de la viermi în ele. Știi, cele care arată bine sunt exact ca un om care arată bine la suprafață și este foarte bolnav la interior. Plantele nesănătoase nu pot să producă uleiuri care să te ajute pe tine, dar ele pot fi bune pentru aromă.

De aceea tu vrei să folosești doar uleiuri care au fost distilate din plante care sunt crescute în mod bio/organic.

Firma de la care cumperi tu uleiuri esențiale, are fermele lor proprii? Dacă nu, cine îți garantează ție cum a fost aleasă sămânța, în ce teren a fost cultivată, când a fost culeasă, cum a fost distilată, ce teste s-au făcut? …

Când o plantă trece prin mai multe mâini, nu știi la care pas din proces, uleiul tău a fost compromis.

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum