De ce să folosesc uleiurile esențiale?

8 uleiuri esențiale pentru îmbunătățirea memoriei
16 martie 2021
4 Moduri de a folosi uleiurile esențiale
16 iunie 2021

young cell phone addict man awake at night in bed using smartphone for chatting flirting and sending text message in internet addiction and mobile abuse concept

Uleiurile esențiale protejează planta în multe moduri. Ele omoară virușii, bacteriile, paraziții și ciupercile care ar putea să distrugă planta. Uneori gustă îngrozitor sau miros rău pentru a ține la distanță ierbivorele să nu le mănânce și să nu dispară de pe fața Pământului.

Ele îndepărtează insectele și alte rozătoare. Uleiurile esențiale pot chiar să acționeze ca și erbicid pentru a preveni alte plante de crește prea aproape și să ia toți nutrienții din zonă.

Nu știu dacă ai observat că plantele din deșert se distanțează între ele. Asta pentru că apa este foarte limitată. Dacă ele ar sta ciorchine una lângă alta, apa s-ar termina și multe dintre ele ar muri. Plantele din deșert, elimină un ulei esențial prin rădăcini care acoperă un anumit diametru care previne germinarea oricărei semințe care ar avea acces la sursa lor de apă.

Omida păroasă iubește frunzele de roșii. Aproape că nu o vezi pentru că este verde și deși este mare. Dacă nu verifici planta zilnic, o omidă poate mânca o plantă într-o zi dacă nu este oprită.

Se pare că roșiile sănătoase au o linie de atac contra viermilor. Când sunt atacate, ele emit un ulei volatil care se duce în vânt și atrage un fel de viespii care vin și omoară viermii. Dacă sunt suficiente viespii în cartier, problema e rezolvată și planta și fermierul culeg roadele.

Cum găsesc viermii roșiile? Roșiile au un miros specific din uleiurile care le emit în permanență care călătoresc kilometri întregi cu ajutorul vântului. Când un vierme simte acel miros, zboară până găsește grădina ta.

Acesta este un exemplu minunat în care plantele comunică cu insectele care le vin în ajutor. La fel se întâmplă și cu plantele de tabacco și fasole lima din America de Sud. Componenții aromatici constituie o piesă importantă din această comunicare.

Când uleiurile esențiale sunt aplicate pe oameni, ele ne oferă multă protecție. Din fericire, nu atrag viespii. De fapt unul din beneficii este că țin insectele la distantă: ulei ca Lavandă, Citronella, care nu numai că ne protejează de țânțari, căpușe, sunt și non-toxice și miros bine.

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum