Beneficiile Compușilor chimici în uleiurile esențiale

Uleiurile esentiale interzise in Hipertensiune arteriala
20 aprilie 2018
Amigdala cerebrală și beneficiile uleiurilor esențiale de calitate
17 martie 2019

Îți place să mănânci dulciuri? Și mie. Ocazional și ideal ar fi să fie făcute cu uleiuri esențiale. Ei bine, atunci când vezi un praf de copt nu vezi tortul pe care ai putea să-l faci cu acel praf de copt. Componentele unui ulei esențial sunt asemănătoare ingredientelor. Nu este unul mai important decât celălalt. Chiar și ingredientul folosit în cantitatea cea mai mică are rolul lui.

Astăzi vom vorbi despre importanța celor mai cunoscute ingrediente dintr-un ulei esențial în ordinea importanței lor:

Fenolii curăță receptorii. Imaginează-ți o farfurie murdară peste care vii cu un burete. Fenolii restaurează comunicarea la nivel celular.

Cea mai mare cantitate de Fenoli se găsește în:

 1. Salcie Himalayană 97%
 2. Cuișoare 77%
 3. Busuioc76%
 4. Fenicul 71%
 5. Oregano 70%
 6. Arbore de Ceai 63%
 7. Cimbru 50%
 8. Mentă 39%
 9. Scorțișoară 26%

Sescviterpene – ajută la deprogramarea/ștergerea informației greșite din memoria celulară care poate duce la boală și facilitează refacerea de la radăcină și are proprietăți asemănătoare hemoglobinei – duce molecule de oxigen la celule și în organism. 

Cea mai mare cantitate de sescviterpene se găsește în:

 1. Lemn de Cedru 95%
 2. Patchouli 85%
 3. Lemn de Santal 83%
 4. Ghimbir 77%
 5. Smirnă 65%
 6. Vetiver 59%
 7. Mușețel German 54%
 8. Piper Negru 53%
 9. Nard 52%
 10. Ylang Ylang 48%

Monoterpene – întăresc savoarea și aroma altor ingrediente. De exemplu, uleiul de trandafir (Rose) conține 5% monoterpene care nu au parfum, dar fără ele trandafirul nu ar mirosi așa plăcut. Monoterpenele întăresc valoarea terapeutică a altor componenți și pot stinge efectele negative ale componentelor negative și îi schimbă în ajutori de nădejde în procesul de recuperare. Monoterpenele sunt organizatori, ei sunt cei care fac pace, aduc echilibru.

Monoterpenele reprogramează memoria celulară promovând astfel o stare permanentă de bine.

Cea mai mare cantitate de Monoterpene se găsește în:

 1. Grapefruit 93%
 2. Mandarin 90%
 3. Brad 83%
 4. Lamaie 80%
 5. Tămâie 78%
 6. Chiparos 76%
 7. Elemi, Galbanum 72%
 8. Nucșoară 68%
 9. Limetă 625
 10. Bergamot 55%

Petre Țutea spunea: *definește-ti bine termenii pentru a avea o comunicare eficientă*. Boala apare ca și rezultat al unei comunicări ineficiente și eronate/defectuoasă între celule. Când aceste erori sunt corectate, cei care se bucură deja de beneficiile uleiurilor esențiale observă că, problemele dispar unele mai repede ca altele.

Tehnica Raindrop întărește acest lucru pentru că uleiurile esențiale acționează ca și canale între corpul fizic și cel care ne înconjoară.

Restaurarea deplină se menține doar dacă noi ne schimbăm obiceiurile nesănătoase, lucrăm la sănătatea noastră, la eliminarea substanțelor chimice, la echilibrul psiho-emoțional.

Controlul îți aparține în totalitate.

P.S. Fascinant este că unul din primele 2 uleiuri de la fiecare categorie este foarte ieftin și accesibil tuturor. W😮W. Tu ce uleiuri folosești zilnic din fiecare categorie pentru a te asigura că organismul tău funcționează la capacitate maximă?

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum