Bolile autoimune

De ce lavanda din Franța este cea mai bună?
30 aprilie 2020
Pot să iau CBD cu alte medicamente?
9 septembrie 2020

Știai că bolile autoimune vin imediat după cancer și boli de inimă în ierarhia celor mai urâte boli?

Sistemul imunitar e cel care ne păzește de viruși, bacterii, paraziți. Pur și simplu stă cu pușca după ei și-i elimină. Uneori atacă țesutul sănătos care duce la boli autoimune, adică sistemul imunitar țintește către sine, se atacă pe sine.

Hai să-ți dau câteva exemple de boli autoimune pe care nu le-ai fi pus poate în această categorie:  Diabet de tip I, Artrită reumatoidă, Lupus, Hashimoto, Scleroza multiplă, Sindromul colonului iritabil care include boala Crohn, Boala celiacă, Astm, Psoriasis, Vitiligo, etc.

Alessio Fasano, MD, directorul centrului de Cercetare pe boala celiacă de la Spitalul de Copii din Boston a descoperit că sunt doar 3 ingrediente pentru o boală autoimună:

  1. predispoziție genetică,
  2. ceva din mediu ce-l declanșează: produse făcute din plastic, fibrele artificiale, culorile sintetice, chimicalele din comerț din produsele de curățat, produsele cosmetice și cele de îngrijire personală: șampon, pastă de dinți, deodorant, sunscreen, etc. Se crede că substanțele chimice din produsele de îngrijire personală a femeilor declanșează bolile autoimune pentru că femeile sunt cele care se machiază constant, pun creme pe ele constant, se parfumează toată ziua și fac curățenie mereu cu produse pline de chimicale. Laptele de vacă s-ar putea că declanșează diabetul de tip I la copii. Infecțiile pot cauza boli autoimune.
  3. sindromul de intestin permeabil. Este extrem de important să menții o floră intestinaă bună și asta poți să faci cu o capsulă de Life9 în fiecare seară. Poți să începi să mănânci mai sănătos dacă ani de zile ai mâncat doar junk food, poți să te ajuți prin a începe să folosești uleiuri esențiale dacă ani de zile te-ai dus la dulapul cu medicamente și ai înghițit orice doar să faci ca un anumit simptom să dispară și poți să începi să folosești uleiul de Stress Away în fiecare zi pentru ca stresul de zi cu zi să nu inflameze mucoasa intestinală.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5440529/

*Zonulina funcționează în organismul nostru ca un polițist al țesuturilor, care dirijează traficul. Deschide spațiile dintre celule, permițând unor substanțe să intre în timp ce ține la depărtare substanțele dăunătoare. Unii oameni produc o cantitate foarte mare de zonulină care dau la o parte celulele din peretele intestinal și permit toxinelor, bacteriilor, bucăților de mâncare nedigerate să intre în sănge – și de aici sindromul de intestin permeabil*, a explicat Fasano.

Gândește-te la organismul tău ca fiind un pahar pe jumătate plin cu lucruri pe care tu nu le poți controla la naștere: genul și materialul genetic.

Cealaltă jumătate o umpli tu cu lucruri pe care poți să le controlezi:

  1. produse fără chimicale și Young Living este cea mai bună companie de unde să-ți iei toate produsele,
  2. alimente care nu sunt procesate: legume, fasole, alune, semințe și grâne,
  3. timp de 2 săptămâni elimină glutenul, laptele, drojdia, porumbul, soia, ouăle,
  4. mănâncă iaur făcut în casă, varză murată, kefir,
  5. ia câte un Life9 în fiecare seară înainte de culcare,
  6. Începe să iei enzime. Ai nevoie de ele pentru ca organismul să aibă nutrienții necesari pentru supraviețuire. Ia câte 3 Enzime cu fiecare masă.
  7. Aruncă cuptorul cu microunde direct la gunoi!

Gary Young, fondatorul Young Living, spunea că 15% din alimentația noastră poate să fie junk food, restul TREBUIE să fie mâncare curată, sănătoasă! 

Ce bine că avem produse care ajută organismul să rămână în echilibru, avem produse fără substanțe chimice.

Eu am aruncat absolut totul dintr-o dată și am înlocuit cu uleiuri esențiale, suplimente și produse de curățat sănătoase! Tu cu ce începi?

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum