Beneficiile Arborelui de Ceai

Beneficiile Lavandei
26 iunie 2021
Beneficii Cimbru
26 iunie 2021


Melaleuca alternifolia este unul dintre cele mai versatile uleiuri esențiale. E ieftin pentru toate beneficiile pe care le are și este unul dintre uleiurile care trebuie să se găseasca în dulapul tău cu medicamente.Melaleuca alternifolia vine din Australia. Exploratorul James Cook a observat că aborigenii întotdeauna făceau ceai cu frunze de Melaleuca. James a făcut și el ceai pentru echipa lui pentru a preveni îmbolnăvirea de scorbut. Australienii foloseau deja aceste frunze să trateze infecțiile, arsurile și tăieturile. Din 1920 s-a demonstrat că are abilități antiseptice.Citește mai departe pentru a afla beneficii impresionate ale acestui ulei …Cercetătorii ne spun că sunt peste 100 de componenți în Arborele de Ceai, dar terpinen-4-ol, gamma-terpinene, 1,8-cineole și alpha-terpinene se găsesc în cantitatea cea mai mare.Proprietăți medicinale:antimicrobian și antifungicexpectorant, excelent pentru sistemul respiratorcicatrizant, vindecă rănile foarte repede și reduce cicatricileantiinflamator care ajută cu durerile musculare și artrităinsecticid pentru căpușe, țânțari și păduchi

16 BENEFICIILE ALE ULEIULUI DE ARBORE DE CEAI
1. PENTRU PIELE. Pentru Acnee: diluează uleiul în ulei vegetal potrivit pentru fața ta și aplică pe zona afectată. Eczeme și Psoriasis: adaugă 10 picături în ulei vegetal de cocos. Masează zona afectată. Fă acest lucru de 3x/zi.
2. TĂIETURI, RĂNI ȘI ARSURI. Grăbește vindecarea și protejează împotriva infecțiilor. Aplică 2-4 picături local cu un ulei vegetal extravirgin.
3. GRIPĂ. În vitro, studiile arată că a redus răceala când a fost administrat în primele ore de la primele simptome.
4. CIUPERCA PICIORULUI. Uleiul de Arbore de Ceai este cel mai bun ulei esențial antifungic. Un studiu a recrutat 60 de pacienți și i-a tratat cu cremă cu Arbore de Ceai timp de 4 luni. 80% din pacienți s-au vindecat complet și boala nu a mai revenit. Pentru unghii: aplică 2 picături direct pe unghie de 3x/zi.
5. NEGI. La copii: aplică o picătură/zi până la dispariția negului.
6. APĂ DE GURĂ pentru a evita infecțiile la dinți. Un pahar cu apă în care pui 2 picături de Arbore de Ceai și clătești gura după ce te-ai spălat pe dinți. Atenție să nu înghiți.
7. PĂR și SCALP. Hidratează și îndepărtează mătreața când este masat pe scalp. Dă luciu și previne apariția păduchilor. Adaugă 4 picături în șampon înainte de a te spăla pe cap.
8. ASTM/SINUZITĂ/BRONȘITĂ/TUSE. Adaugă 5-8 picături în aromatizator și inhalează direct de acolo ca și când ai face inhalații. Poți să stai sub un cerșaf sau prosop. SAU fă o cremă din 15 picături Arbore de Ceai și 30 ml ulei vegetal extravirgin și aplică pe piept și gât.
9. OTITE. 2-3 picături de Arbore de Ceai într-o lingură de ulei vegetal ușor încălzit. Aplică după ureche trăgând mâna spre claviculă. Repetă procesul de 2x/zi până dispare durerea.
10. REUMATISM. Arborele de Ceai are proprietăți antiinflamatoare. Diluează 2-4 picături de Arbore de Ceai cu ulei vegetal extravirgin și aplică pe locul afectat: încheieturi și mușchi.
11. DURERI DE GÂT ȘI AMIGDALITĂ. Fă gargară cu puțină apă, sare de mare și 2 picături de Arbore de Ceai de 3-4x/zi.
12. INFECȚII VAGINALE. Pune 2 picături de Arbore de Ceai pe un absorbant de zi. SAU pune 4-5 picături în cada cu apă și lasă ca uleiul să se absoarbă în mod natural.
13. DEODORANT. 30 ml Hidroxid de magneziu/Lapte de magnezie pentru că are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene și inhibă creșterea bacteriilor de sub braț. 10 picături Arbore de Ceai, o sticlă de sticlă de 15 ml cu roll-on. Spălă-te sub braț, aplică roll-on-ul și lasă-l să se usuce. După ce s-a uscat poți să te îmbraci.
14. INSECTICID. Pune 5-8 picături de Arbore de Ceai în aromatizator pe toată perioada verii pentru a ține furnicile la distanță, peștișorii și țânțarii.
15. DETERGENT DE RUFE. Adaugă 4-5 picături de Arbore de Ceai în detergentul natural pentru rufe pentru a menține un miros proaspăt al hainelor și a ține la distanță mucegaiul, în special dacă se mai întâmplă să uiți rufele în mașina de spălat.
16. PRODUS DE CURĂȚAT UNIVERSAL. Dacă locuiești într-o zonă unde aerul este umed, asigură-te că pui mereu Arbore de Ceai în aromatizator și că folosești un spray din apă + 4-5 picături de Arbore de Ceai pentru a șterge dușul, perdeaua de la duș, dacă ai, și frigiderul.WOW! Un singur ulei și ce multe beneficii! Prețuri așa de mici, beneficii așa de mari!Măsură de siguranțăÎntotdeauna asigură-te că diluezi uleiul esențial, mai ales dacă pielea ta este sensibilă. 

Cum știi dacă ai pielea sensibilă? Pune o picătură pe braț și vezi dacă pielea se înroșește sau se încălzește. Dacă se întămplă una din două sau amândouă nu este nimic de speriat, doar înseamnă că pielea ta e sensibilă la uleiul respectiv. Pune 2-3 picături de ulei vegetal extravirgin pe locul respectiv. Uleiul vegetal scade rata de absorbție a uleiului esențial.
Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum