4 cauze ale căderii părului! Cum îl ajut?

Uleiuri esențiale pentru școlari
8 septembrie 2019
Nu poti lua uleiuri esențiale pe avion
6 februarie 2020

Ai făcut ceva greșit acum 3 luni de zile! Oare moartea unui copil se pune? Faptul că te-ai mutat în altă țară, că ți-ai schimbat job-ul, că ai primit un diagnostic, că a avut loc o discuție mai aprinsă cu partenerul? Se pune. Accidentul pe care l-a avut acum câteva luni se pune? Se pune.

Sunt foarte multe motivele care cauzează căderea părului: lipsa de vitamine, medicamentele convenționale, substanțele chimice din vopsele și șamponuri, vârsta, genetica, aparatele de îndreptat sau încrețit părul, boli autoimune, infecțiile, fumatul, etc. Astăzi amintesc doar 4 dintre ele.

Stresul nu este mai mare sau mai mic, este doar perceput cu o intensitate mai mică sau mai mare de fiecare din noi. Medicii susțin că această cădere a părului poate apărea luni de zile de la …

traume emoționale severe

În medicina germană, căderea părului este specifică persoanelor care au avut parte de un conflict.

dereglări hormonale

Apare în special la proaspetele mămici, la persoanele care au probleme cu tiroida, la femeile care trec prin menopauză și la persoanele care au trecut prin operații și la cei care observă o creștere în testosteron sau inflamare.

dieta

Atunci când tu nu mânânci sau mânânci haotic și doar câteva feluri de mâncare, tu pui un stres foarte mare pe organism prin dezechilibrul alimentar.

părul prins 

Când ții părul strâns acesta se rupe mai ușor, uneori apar mâncărimi și părul e într-o stare constantă de tensiune. Când îți cade părul ai tendința să îl prinzi pentru a te asigura că nu-l pierzi cu totul. Când ești acasă lasă părul desprins.

Tunsul mai scurt ajută foarte mult pe partea emoțională. Atunci când ai părul lung și cade, este foarte ușor să te sperie pentru că se vede mai mult decât dacă ar cădea un fir mai scurt. Un fir lung adunat  într-un ghem pare mult.

Lasă părul să se usuce fără feon.

Atunci când revine starea de echilibru în organism, ciclul de regenerare a firelor capilare revine la normal.

Cu ce produse ajutăm regenerarea din interior?

 1. Suc de goji.
 2. Vitamina C 1-3x/zi.

La exterior:

 1. Salvie, Mușcată, Mentă, Nucșoară, Mirt, Mușețel German pe tiroidă.
 2. Tunsul mai scurt ajută foarte mult pe partea emoțională. Atunci când ai părul lung și cade, este foarte ușor să te sperie pentru că se vede mai mult decât dacă ar cădea un fir mai scurt.

Lasă părul să se usuce fără feon.

O dată pe săptămână fă măști de păr din 2 gălbenușuri de ou + 2 linguri ulei de măsline +4-5 picături de Rozmarin/Lemn de Cedru/Lemn de Santal. Fă un masaj ușor al scalpului înainte de a aplica masca. Lasă mască să acționeze cel puțin 20 de minute.

Folosește în fiecare zi Vanile ca și parfum pentru a te bucura de echilibru și de o podoabă capilară frumoasă și sănătoasă.

Uleiuri pe care să le adaugi în șampon 2-4 picături. Nu, nu toate! La fiecare spălare alege un ulei din lista de mai jos pe care să-l folosești. Ascultă-ți și ascute-ți intuiția.

 1. Rozmarin
 2. Lavandă
 3. Clary Sage
 4. Salvie
 5. Lemn de Cedru
 6. Busuioc
 7. Lemn de Santal
 8. Lămâie
 9. Chiparos.

Mască pentru păr gras:

 • 6 picături Patchouli
 • 2 picături Lavandă
 • 6 picături Lămâie.

Mască pentru vârfuri despicate:

 • 1 picătură Rozmarin
 • 3 picături Lemn de Santal
 • 1 picătură Ylang Ylang

Diluează 4-5 picături într-o lingură de ulei vegetal extravirgin, aplică și lasă masca să acționeze cel puțin 60-90 de minute în timp ce tu faci exerciții fizice.

Pentru întărirea firului de păr, fă acest amestec:

Varianta I

 • 3 picături Rozmarin
 • 5 picături Lavandă
 • 4 picături Chiparos
 • 2 picături Clary Sage
 • 2 picături Ienupăr

Adaugă 10 picături din amestecul de mai sus într-o linguriță de ulei de cocos și masează scalpul insistând, mai întâi, în zona în care ai pierdut foarte mult păr. Apoi masează toată zona scalpului. Funcționează cel mai bine când îl aplici noaptea.

Varianta II

 • 10 picături Lemn de Cedru
 • 8 picături Rozmarin
 • 10 picături Lemn de Santal
 • 10 picături Lavandă

Varianta III

 • 6 picături Rozmarin
 • 8 picături Ylang Ylang
 • 12 picături Lemn de Cedru
 • 12 picături Clary Sage

Combină și apoi folosește 2-4 picături din amestec cu 1 linguriță de ulei vegetal extravirgin și masează scalpul timp de 2-3 minute. Lasă să acționeze 60-90 de minute.

După clătire aplică pe păr această combinție: 1 picătură de Rozmarin+ 1 linguriță de oțet de mere + 240 ml apă. Lasă părul să se usuce la soare sau la temperatura camerei.

Bonus: Se crede că părul alb apare ca urmare a unui deficit de Biotină, Vit. B7. Lemnul de Santal ajută la întârzierea apariției firelor albe. Fă o mască cu 2-4 picături de Lemn de Santal + 2 linguri ulei vegetal extravirgin și aplică la rădăcină.

Tu cu care produse vrei să începi? Trimite-mi urgent un mesaj la altacale@gmail.com dacă nu ai deja cele mai bune uleiuri esențiale de pe piață!

Un fir căzut = un fir mort. Dacă nu stopezi acum căderea, poți pierde toate firele.

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum