Indiferent dacă ești adepta vopsirii cu vopsea permanentă, semipermanentă cu sau fără amoniac ori a vopsirii naturale cu henna și alte plante ce colorează firul de păr, uleiurile esențiale sunt o idee bună pentru a face un upgrade la formula vopselei alese. Așa-i că ai văzut de multe ori pe cutiile vopselelor și la reclame că ele conțin uleiuri esențiale sau uleiuri hrănitoare extraordinare, numite în diverse moduri poetice? Adevărul este că aceste companii îmbunătățesc mereu formula vopselelor lor prin adăugarea a mici cantități de ulei esențial sau vegetal, însă nu știm nici cât, nici de care…
Pentru cele care au intrat deja în lumea uleiurilor esențiale și sunt familiarizate cu ele, acest articol este pentru voi. Haideți să învățăm cum să ne bucurăm de vopsitul părului în timp ce facem și un tratament de restructurare și fortifiere a acestuia! Am 10 idei bune pentru tine, indiferent cu ce fel de vopsea alegi să te vopsești, mai ales dacă preferi să o faci acasă în liniște.
- Indiferent dacă te vopsești cu vopsea din magazin cu amoniac sau permanentă, ori cu henna, adaugă în ea câte 2-5 picături din uleiurile următoare atunci când prepari amestecul – Lavandă, Lemn de Cedru, Rozmarin. Acestea sunt prin excelență uleiurile care ajută la tot ce înseamnă fir de păr, rădăcină și scalp. E bun și doar unul din ele, sunt bune și două, dar ideal ar fi să te bucuri de toate 3. Dacă ești însărcinată, nu pune ulei esențial de rozmarin, păstrează-l pentru perioada de după sarcină.
- Uleiul esențial de Lavandă este o idee bună pentru scalpul sensibil care se usucă ușor, dându-ți tot felul de bătăi de cap. De asemenea, susținere creșterea sănătoasă a părului și oferă un parfum minunat vopselei, mai ales când este vorba de henna și poate nu e chiar mirosul tău preferat.
- Uleiul esențial din Lemn de Cedru se comportă ca un balsam. În antichitate, uleiul de cedru chiar era folosit pentru înbălsămare. Reduce tensiunea de la nivelul capului și relaxează. Pentru păr, este numărul 1 atunci când ai perioade mai stresante în care îți cade foarte mult păr. Ajută ca acesta să devină mai puternic și teaca să nu mai permită ruperea lui din rădăcină.
- Un studiu din 1998 făcut la The Department of Dermatology, Aberdeen Royal Infirmary, Foresterhill, Scotland a concluzionat că 15% din cei care și-au masat capul cu ulei vegetal din lemn de cedru au văzut o îmbunătățire în ceea ce privește pierderea părului și de 50% atunci când au masat scalpel cu uleiuri esențiale.
- Uleiul esențial de Rozmarin are proprietăți benefice asupra circulației, așadar și asupra creșterii părului.
- Toate cele 3 uleiuri esențiale se pot adăuga și în șamponul tău pe care îl folosești de obicei, pentru a te bucura de proprietățile lor.
- În vopseaua ta, adaugă uleiuri vegetale prețioase de proveniență organică și bio – ulei de argan, ulei de ricin, ulei de cocos, ulei de măsline extra virgin, ulei de macadamia, ulei din sâmbure de caise, ulei de avocado. Atât timp cât stai cu vopseaua, ea devine automat și tratament. Nu pune totuși prea mult ulei – o lingură este de ajuns.
- Dacă te vopsești cu henna, poți adăuga și puțină pudră de brahmi. Aceasta dă robustețe și luminozitate părului, fiind un real tratament folosită și singură, doar în amestec cu apă fierbinte și aplicată pe păr pentru minim 30 minute.
- Dacă vrei să folosești uleiurile esențiale ca atare pentru rădăcina firului de păr, poți face un amestec cu 5-10 picături din fiecare ulei esențial din cele de mai sus, cu un strop de apă de hammamelis și 100 ml apă. Pulverizează amestecul la rădăcina firului de păr în fiecare seară sau dimineață.
- Poți adăuga aceste 3 uleiuri sau doar unul din ele în orice altă mască de păr faci acasă, fie ea cu gălbenuș de ou, miere, avocado pisat sau ulei de măsline. Stai cu amestecul minim 30 minute pentru efecte profunde.
Aveți și alte idei legate de uleiurile esențiale bune pentru vopsirea părului sau tratamente pentru păr? Aștept opiniile voastre în comentarii!