Fă-ți Parfum cu uleiuri esențiale

Uleiuri esențiale în situații de urgență majore
22 septembrie 2018
10 idei despre folosirea uleiurilor esențiale în vopsirea părului
30 ianuarie 2019

Connie si Alan Higley în cartea Reference Guide for Essential Oils ne spun despre arta de a combina uleiurile esențiale pentru a ne face propriul parfum.

E foarte important să înțelegi care este ordinea în care se amestecă un ulei într-un parfum pentru a-și păstra valoarea terapeutică.

Uleiurile care sunt din aceeași familie botanică în general se amestecă foarte bine. La fel și uleiurile care au constituenți similari.

Ordinea corectă atunci când vrei să faci un parfum este următoarea:

  1. Caracteristicul (1-5% din parfum) aceste uleiuri au un aromă ascuțită, puternică și de durată. De asemenea au proprietăți cu acțiune terapeutică puternică. Uleiuri: cardamom, cinnamon bark, cistus, clary sage, clove, coriander, german chamomile, ginger, helichrysum, nutmeg, orange, patchouli, peppermint, rose, spearmint, tangerine, wintergreen și ylang ylang.
  2. Amplificatorul (50-80% din parfum) acesta ar trebui să fie uleiul predominant, care amplifică proprietățile tuturor celorlalte uleiuri din amestec. Aroma are o durată scurtă. Uleiurile din această categorie: basil, bergamot, cedarwood, dill, eucalyptus, frankincense, geranium, grapefruit, hyssop, jasmine, lavender, lemon, lemongrass, lime, marjora, Melaleuca Alternifolia, melissa, myrtle, orange, oregano, pathouli, ravensara, roman chamomile, rose, rosemary, spruce, thyme și wintergreen
  3. Echilibratorul (10-15% din parfum). Uleiurile creează echilibru și leagă toate uleiurile din amestec. Aroma nu este asa de pronunțată ca la cele care dau caracteristica și nu durează prea mult. Uleiurile din această categorie: basil,bergamot,cedarwood, cypress, fennel, fir, frankincense, geranium, ginger, hyssop, jasmine, juniper, lavender, lemongrass, lime, marjoram, melaleuca alternifolia, melissa, myrrh, myrtle, oregano, pine, roman chamomile, rose, rosewood, sandalwood, spruce, thyme.
  4. Modificatorul (5-8% din parfum). Uleiurile au o aroma ușoară și durează foarte puțin. Aceste uleiuri adaugă harmonie parfumului. Uleiuri din această categorie: bergamot, cardamom, eucalyptus, fennel, grapefruit, hyssop, jasmine, lavender, lemon, melissa, myrrh, neroli, rose, sandalwood, tangerine și ylang ylang.

Când creezi un parfum cu valoare terapeutică folosește aproximativ 28 picături ulei esențial la 15ml ulei vegetal Young Living V-6.

Când vrei să creezi un ulei de masaj pentru corp folosește un total de 50 de picături ulei esențial în 120ml ulei vegetal Young Living V-6.

Gary Young, fondatorul Young Living, spunea că atunci când vrem să facem un parfum pentru persoana iubită să ne gândim la asta înainte de culcare după care să ne rugăm și dimineața să notăm pe hârtie ce uleiuri ne-au venit în minte. Zis și făcut. Am făcut un parfum pentru soțul meu care i-a plăcut enorm!

Te încurajez să mergi la târguri de antichități, de vechituri și să cauți sticle deosebite pe care ai putea să le folosești ca și recipiente pentru parfumurile tale de lux!

Ce bine că avem variante și nu mai trebuie să ne înnecăm în chimicale pentru a mirosi bine!

Pentru mai multe informații recomand cartea: Aromatheraphy Workbook de Marcel Lavabre și Natural Perfumes de Mindy Green.

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum