Cum cresc libido-ul cu uleiuri esențiale?

10 idei despre folosirea uleiurilor esențiale în vopsirea părului
30 ianuarie 2019
Scapă de coaja de portocală cu ulei esențial de Lămâie
1 martie 2019

Răspunde sincer:

 1. Am libidoul scăzut atunci când…
 2. Sunt mai excitat/ă atunci când…

Dacă nu folosești libidoul, îl pierzi. Pofta vine mâncând. Femeile, în general, vor un cadru perfect în care să se desfășoare pe când bărbaților nu le pasă unde și când le vine cheful de aventură sub cuvertură.

La un moment dat a venit un doctor nou într-un oraș, doctor care vindea pastiluțe roz pentru femei și alte minuni care să ajute relația în cuplu. La început a fost blamat de toți din oraș cu care intra în contact pentru că oamenii pretindeau că nimeni nu are nevoie de expertiza lui, că femeile nu au probleme. După câteva luni după ce a deschis clinica, avea așa mulți pacienți că nu mai putea face programări și a început să ofere și consiliere pentru că sunt 2 într-o relație.

Toți vrem să afișăm că avem o relație sănătoasă în pat, dar realitatea este alta.

Cauzele pentru care o femeie are libido scăzut:

 • oboseală
 • probleme de sănătate
 • stresul
 • consideră sexul un job
 • stima de sine scăzută
 • dereglări hormonale
 • comunicare ineficientă între parteneri
 • pudicitate
 • alimentație precară și
 • lipsa exercițiului fizic

Dacă nu ai relații intime regulat, se spune că libidoul femeii scade de la lună la lună, confirmă un studiu publicat în 2012, condus de Sarah Murray şi Robin Milhausen, ambele de la Universitatea Guelph din Canada. Asta doar la femei. La bărbați libidoul rămâne constant.

Reinventează-te din nou și din nou în povestea ta. Știu pe cineva care totdeauna spunea că o doare capul când soțul ei vroia să facă sex și alta care-i zicea soțului: *Mă doare capul, hai să facem sex să-mi treacă!*

Libido-ul scăzut are consecințe devastatoare: partener frustrat, irascibil, neîmplinit, respins care s-ar calma ca printr-o minune după o aventură sub cuvertură.

Ce bine că avem uleiurile esențiale ca aliați de nădejde în călătoria noastră de a deveni soții și partenere mai bune. Uneori bărbații mă întreabă dacă unele uleiuri *vin la kil*.

Uleiurile esențiale care cresc dorința sexuală la femei: Mușcată, Ylang Ylang – îmbunătățește relațiile si echilibrează emoțiile sexuale, Clary Sage – ajută prin reglarea si echilibrarea hormonilor, Nucșoară – lucrează la sistemul nervos pentr frigiditate, Trandafir/Piper Negru/Ylang Ylang. Cum se folosesc? Purtate în loc de parfum (2-4 picături după ureche, la încheieturi, în spatele genunchiului) și intern, cele care pot fi luate intern.

Ce pot face bărbații concret pentru a crește libido la femei:

 • să participe la treburile casnice,
 • să le amintească zilnic că sunt frumoase și apreciate,
 • să creeze un cadru romantic.

Pentru bărbații/femeile care au o dorință excesivă de a face sex: Maghiran/Lavandă sunt pentru voi de inhalat 3-5x/zi și de diluat 50-50 cu ulei vegetal extravirgin și de aplicat pe gât, pe umeri și la baza abdomenului 1-3x/zi.

Pentru femeile la care dorința sexuală este sub nivelul mării, uleiurile te pot ajuta să crești această dorință la parametri normali: Iasomie, Ylang Ylang, Trandafir, Molid. De inhalat 3-5x/zi și de diluat 50-50 cu ulei V-6 și de aplicat pe gât, pe umeri și la baza abdomenului 1-3x/zi.

Have fun!

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum