Cartofi fierti la gratar

Ciocolată de casă americănească
23 februarie 2016
Clătite cu făină Einkorn și uleiuri esențiale
13 mai 2018

Vara, primavara, toamna si iarna sunt anotimpurile perfecte pentru o mâncare la grătar. Chiar daca esti foarte priceput la facut gratare sau nu, este o ocazie minunata de a petrece timp cu familia, cu prietenii. In jurul unui gratar creezi amintiri si doar cu ele ramai peste ani si ani.

 

Ingrediente:

1kg de cartofi galbeni/rosii

60ml ulei de masline

patrunjel taiat marunt + zeama de la jumatate de lamaie

4-5 bete de cimbru taiate marunt

1 catel de usturoi pisat

1 lingurita de sare de mare + piper, dupa gust

2 picaturi de ulei esential Lemon

1 picatura ulei esential Thyme

La sfarsit poti sa adaugi si parmesan dupa gust

Instructiuni:

  1. Fierbe cartofii cu tot cu coaja la foc mediu. Pune un capac peste. In ultimele 10 minute ridica capacul si lasa-i la foc mic pentru inca 10 minute. Asigura-te ca nu sunt fierti prea tare pentru a nu se crapa. Arunca apa si lasa cartofii sa se raceasca apoi taie-i in 4.
  2. Fa un dressing din uleiul de masline, patrunjel, crengutele de cimbru, sare, usturoi si piper si trece cartofii prin acest dressing.
  3. Pune cartofii pe gratar si lasa-i pana ce au o culoare aurie-maronie, aproximativ 2-3 minute, apoi intoarce-i pe partea cealalta pentru 2-3 minute.
  4. Inainte de a fi serviti adauga uleiul esential in  dressing si rade parmezan pe deasupra.

P.S. Daca nu ai un gratar poti sa obtii rezultate frumoase si cu cartofii copti in tava pentru copt vinete, ardei, dovlecei, etc.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum