Clătite cu făină Einkorn și uleiuri esențiale

Cartofi fierti la gratar
18 aprilie 2018
3 rețete simple de paste cu uleiuri esențiale
24 iunie 2018

Clătitele sunt (aproape întotdeauna) dulcele preferat al tuturor copiilor. Acel aluat moale și cald, aromat, parfumat, plin de bunătăți care ademenesc și garantează o seară pe cinste! Unde mai pui că este și dulcele preferat al foarte multor adulți! Și dacă tot au puterea să transforme totul în calea lor, de ce nu ne-ar deveni și sursă importantă de uleiuri esențiale? Sau dacă am folosi o făină…specială care să le facă într-adevăr magice? Iată… o altă cale de a face clătite.

Ce este făina Einkorn? Făină de Alac!

Alacul este cereala originală folosită ca „aliment de bază” și este cunoscut ca fiind cea mai veche specie de grâu, datând de la începutul tuturor timpurilor. Codul genetic natural al alacului și nivelurile scăzute de gluten fac ca această cereală să fie o opțiune superioară datorită compatibilității cu organismul uman, în comparație cu grâul hibrid modern din zilele noastre. Alacul are 14 cromozomi, în timp ce grâul modern are 42.

Boabele de alac sunt mai ușor de digerat, astfel că nutrienții se absorb mai bine. În prezent, Young Living ajută la restabilirea importanței de drept a alacului în lume. Foarte hrănitoare, nehibridizată și săracă în gluten, făina de alac este un produs indispensabil în cămara dumneavoastră.

Principalele beneficii: Boabele de alac pot fi mai bogate în substanțe nutritive decât grâul modern. Un nivel sporit de proteine, fosfor, potasiu și vitamina B6. O cantitate de două ori mai mare de vitamina A.

Ce uleiuri esențiale se pot pune în clătite?

Orice citric – Lămâie, Portocală, Mandarină, Scorțișoară, Cardamom, Cuișoare, Ghimbir sau oricare alt ulei pe care îl adorați ca si aroma.

Rețetă simplă de clătite “Altă Cale”:

 • 1 ou de casă, creat de găini prietenoase, fericite, liniștite, crescute la sol
 • 1 cană lapte (obișnuit sau vegetal)
 • 2 căni făină Einkorn
 • Puțină apă minerală (face clătitele mai pufoase – poate înlocui întru totul laptele)
 • Opțional, puțin praf de copt
 • 2-4 picături ulei esențial
 • O lingură ulei de măsline (împiedică lipirea clătitelor de tigaie și nu mai trebuie să o ungem pe ea cu ulei, astfel mâncăm mai puțin ulei!)

Cum se fac: 

 • Se amestecă pe rând, mai întâi făinoasele și apoi lichidele, iar la sfârșit uleiul esențial
 • Se transmit gânduri pozitive clătitelor și se alege o dulceață sau umplutură cu îndulcitor natural (miere, stevia)
 • Se coc la foc mic, ca să păstrăm moleculele prețioase ale uleiurilor esențiale întregi și ca să nu ardem clătitele – de reținut că aluatul va ieși puțin mai tare, e bine să tratăm făina Einkorn precum o făină integral, neagră, căci se comport asemănător
 • Se degustă cu dragoste împreuna cu familia sau cineva apropiat care înțelege ce delicatese are în fața ochilor
 • Se reface rețeta atunci când e nevoie de un boost de răsfăț și energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum