Clătitele sunt (aproape întotdeauna) dulcele preferat al tuturor copiilor. Acel aluat moale și cald, aromat, parfumat, plin de bunătăți care ademenesc și garantează o seară pe cinste! Unde mai pui că este și dulcele preferat al foarte multor adulți! Și dacă tot au puterea să transforme totul în calea lor, de ce nu ne-ar deveni și sursă importantă de uleiuri esențiale? Sau dacă am folosi o făină…specială care să le facă într-adevăr magice? Iată… o altă cale de a face clătite.
Ce este făina Einkorn? Făină de Alac!
Alacul este cereala originală folosită ca „aliment de bază” și este cunoscut ca fiind cea mai veche specie de grâu, datând de la începutul tuturor timpurilor. Codul genetic natural al alacului și nivelurile scăzute de gluten fac ca această cereală să fie o opțiune superioară datorită compatibilității cu organismul uman, în comparație cu grâul hibrid modern din zilele noastre. Alacul are 14 cromozomi, în timp ce grâul modern are 42.
Boabele de alac sunt mai ușor de digerat, astfel că nutrienții se absorb mai bine. În prezent, Young Living ajută la restabilirea importanței de drept a alacului în lume. Foarte hrănitoare, nehibridizată și săracă în gluten, făina de alac este un produs indispensabil în cămara dumneavoastră.
Principalele beneficii: Boabele de alac pot fi mai bogate în substanțe nutritive decât grâul modern. Un nivel sporit de proteine, fosfor, potasiu și vitamina B6. O cantitate de două ori mai mare de vitamina A.
Ce uleiuri esențiale se pot pune în clătite?
Orice citric – Lămâie, Portocală, Mandarină, Scorțișoară, Cardamom, Cuișoare, Ghimbir sau oricare alt ulei pe care îl adorați ca si aroma.
Rețetă simplă de clătite “Altă Cale”:
Cum se fac: