Uleiuri esențiale pentru femei însărcinate

Casă plină de toxine = Familie toxică
14 martie 2016
Papuci frumos mirositori
19 iunie 2016

Aș fi vrut ca cineva să-mi fi spus de uleiurile esențiale de cea mai înaltă calitate când am fost eu însărcinată pentru că am avut 2 sarcini foarte grele. Am prietene, o soră care au folosit doar uleiurile esențiale  în sarcină cu rezultate fenomenale.

Asigură-te că folosești uleiuri esențiale de la o firmă care deține controlul suprem și uleiul nu este compromis în timpul întregului proces de la alegerea seminței până la sigilarea sticlei.

Dacă te gândești că ai vrea să ai un copil în viitorul apropiat – Dragon Time poate ajuta la echilibrarea emoțională și reglarea perioadelor. Alte uleiuri: Salvia sclarea, Menta, Mușețel Roman, Fenicul.

Lavanda este excelent pentru relaxare și somn odihnitor, vergeturi. Fă o cremă din 30ml ulei de cocos cu 10-15 picături ulei esențial și aplică local.

Lămâia se folosește pentru stări de rău, întărește sistemul digestiv și înlocuiește produsele de curățat cu substanțe chimice.

Tămâia întărește sistemul imunitar (aplică pe talpă), e bun pentru vergeturi, pentru sistemul integumentar. Tatăl poate să ungă bebelușul cu tămâie imediat după naștere.

Ylang Ylang reglează echilibrul emoțional, ajută la îmbunătățirea imaginii de sine, restaurează pacea și crește apetitul sexual.

În timpul sarcinii e bine de evitat: Busuiocul, Scorțișoara, Rozmarin.

De folosit cu precauție: Lemn de Cedru, Mușețel, Citronella, Maghiran, Smirna, Nucșoara, Menta, Trandafir, Menta creață, Vetiver.

Pentru nutrienți și un cordon ombilical ca firul la telefonul de pe vremuri, sucul de goji este opțiunea ideală.

Pentru stări de rău: Ghimbir 1-2 picături poate fi aplicat în jurul buricului, Portocală la talpă și suc de goji pentru a înlocui nutrienții pe care tocmai i-ai pierdut.

Pentru răceli ocazionale aplică 1-2 picături de Oregano la talpă, pune 4-5 picături de Lămâie în diffuser/aromatizaotr și bea suc de goji în timpul zilei.

Pentru dureri ocazionale de cap: Lavandă/Tămâie/Mușețel – aplică 1-2 picături pe tâmple, pe frunte.

Pentru a ține sub control glicemia în timpul sarcinii bea 90ml de suc de goji/zi. Fă exerciții fizice – minim 30 de minute pe zi, redu numărul de carbohidrați, mănâncă multe legume și proteine, testează glicemia zilnic și ține un jurnal de mâncare pentru a observa care este glicemia după fiecare masă.

Pentru femeile care rețin apă, din nou, sucul de goji este un aliat de nădejde.

Pentru infecțiile “jos” probioticul promovează o digestie normală pentru că această infecție se găsește la nivelul tractului digestiv și colon. Afecteaza tractul gastro-intestinal. Sunt infectate și sisteme precum gura, stomacul și esofagul. Trebuie avută mare grijă la cavitatea bucală. De cele mai multe ori bolile se nasc în gură.

În travaliu și după, Lavanda stimulează circulația, calmează și protejează organismul de infecțiile ocazionale.

Salvia sclarea face ca lucrurile să se miște un pic mai repede.

Unele femei suferă de o stare negativă după naștere și de cele mai multe ori nu spun la nimeni. Joy aplicat pe inimă aduce bucurie, o cremă cu Lavandă/ Tămâie/Smirnă aplicată pe frunte sau tâmple aduce echilibru emoțional. Lămâie în diffuser/aromatizator aduce o stare de bine, trezește simțurile și aduce claritate mentală.

Busuiocul, Feniculul cresc lactația.

Pentru mămicile care nu au lapte și nu vor să hrănească copilul doar cu lapte praf, Debra Raybern recomandă 160 ml apă, jumătate de măsură Shake Natural + o linguriță, până la o lingură de suc de goji de amestecat în blender. Poate fi folosit și lapte de capră sau lapte de orez.

Alimentația este foarte importantă în timpul sarcinii. Legumele și fructele, nucile și semintele nu ar trebui să lipsească din hrana zilnică. Fibrele, proteinele și apa sunt foarte importante.

Fă-ți propriul kit pentru sarcină și naștere: Lavandă, Imortela, Salcie Himalayană, Mentă, Cuișoare – pentru dureri ocazionale, Lămâie, suc de goji, Tămâie.

Fă un cadou inedit unei mămici care îți va fi recunoscătoare o viață întreagă.

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum