Copiii și uleiurile esențiale

Vetiver (Iarbă parfumată din Asia)
26 decembrie 2014
Aromaterapie pentru animale
26 ianuarie 2016

Uleiurile esențiale sunt extrase din plante și au fost folosite de mii de ani în Egipt, China, Grecia, Imperiul Roman, Israel.

Pentru cei care citesc limba engleză vă recomand o carte scrisă de Debra Raybern. Ea are peste 20 de ani de experiență în domeniu. Cartea se numește Gentle Babies și prezintă uleiurile esențiale și remedii naturale pentru perioada de sarcină, naștere, bebeluși și preșcolari până la vârsta de 12 ani.

Mod de folosire a uleiurilor esențiale pentru copii

 1. Amestecă o picătură de ulei esențial cu un ulei bio și aplică-l pe talpă. Pune ciorapi pe copil pentru a nu atinge uleiul cu mânuța și a-l duce la ochi.
 2. Lasă copilul să inhaleze uleiul direct din sticlă. Asigură-te că face asta sub supravegherea unui adult.
 3. Pune câteva picături de ulei esențial în diffuser. Pentru a prelungi viața diffuserului adaugă mai întâi apa și pe urmă uleiul esențial. Eu umplu diffuserul pană la jumătate cu apă apoi adaug uleiul esențial și completez cu restul de apă.
 4. Fă masaj cu ulei esențial de Lavender – 5 picături de ulei esențial la 30ml ulei extravirgin de măsline sau cocos. Masajul se face în sens circular, în sensul acelor de ceas.
 5. Pentru copii peste un an poți să le dai puțină miere de albini în care pui o picătură de Lemon+. Amestecă foarte bine cu o scobitoare. Folosește o lingură de lemn. Metalul oxidează uleiul esențial.

Observație

Dacă nu știi ce să faci cu un ulei, aplică-l pe talpă pentru că aceasta este ca o hartă a întregului organism.

Pentru bebeluși Debra Raybern recomandă amestecarea unei singure picături de ulei esențial la 30 de picături de ulei extravirgin de măsline sau cocos.

Dacă aplici un ulei pe copilul tău și crezi că nu a avut nici un effect, tesează alt ulei. Arătăm la fel, dar toți suntem creați diferit din punct de vedere chimic și organismul nostru răspunde diferit la uleiuri esențiale cu valoare terapeutică.

Pentru a elimina bacteriile din camera copilului pune 4-8 picături de Cuișoare în diffuser și lasă-l să funcționeze timp de 15 minute. Scoate copilul din cameră în timp ce lași diffuserul să funcționeze. După 15 minute aeresește camera pentru câteva minute, chiar dacă este foarte frig afară. Fă asta de 2x/zi.

Atenție

Atunci când pui un ulei pe un copil și vezi că pielea se înroșeste nu trebuie să te alarmezi. Uleiul doar a adus sângele la suprafață mai repede. Este un semn că tu folosești pe copilul tău produse care au în compoziția lor substanțe chimice cum ar fi: săpunuri, șampoane, loțiuni, etc. Aplică puțin ulei bio pe locul respectiv. Uleiul extravirgin va scade rata de absorbție a uleiului esențial.

Tu ești responsabil de sănătatea familiei tale!

Alimentația sănătoasă (fructe, legume, fibre, proteine, apă, mâncarea bio nemodificată genetic și gătită în casă) + uleiurile esențiale, pot schimba viața ta și a familiei tale în bine pentru totdeauna!

“Efectele secundare” pe care le-am observat la copiii mei este că nu le mai plac dulciurile. Prima dată când l-am văzut pe fiul meu că scuipă o bomboană nu îmi venea a crede! Am luat și eu o bomboană și aveam impresia că lingeam plastic. Pentru prima dată în 30 de ani am scuipat bomboana la gunoi!

Debra Raybern zicea la un moment dat: “Dacă Tămâia a fost bună pentru Mântuitorul, e bună și pentru copiii mei!

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

5 Comments

 1. Avatar Roba Teodora spune:

  Buna ziua, unde as putea sa gasesc in România cartea Gentle Babies?
  O caut de ceva vreme si nu o gasesc doar in SUA. mulțumesc

 2. Avatar Dan Paula spune:

  Laris Bangs as dori sa vorbesc cu tine legate despre uleiuri poate un sfat un ajutor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum