Folosirea Corectă a Uleiurilor Esențiale

Uleiurile esențiale sunt un cadou al naturii care de cele mai multe ori pot să fie mai concentrate decât ne așteptăm. Pentru a preveni utilizarea greșită a acestor uleiuri prețioase și pentru a beneficia la maxim de beneficiile lor, fondatorul companiei, Gary Young a lucrat împreună cu Dr. Lindsey Elmore, Director Global al Educatiei si Stiintei și alți experți la un ghid de utilizare. Citiți-l pentru a învăța regulile de bază, (cum trebuie să le aplici, etc), sfaturi pentru persoanele care au pielea sensibilă, precum și alte informații utile.

1. Nu am folosit până acum uleiurile Young Living/Sunt începător. Cum ar trebui să le folosesc? – Fiecare sticlă de ulei esențial are direcții de aplicare pe etichetă.

2. În locurile unde se menționează termenul “carrier oil” (ulei mesager), ce este acest ulei, ce proprietăți are și de ce ar trebui să îl folosesc? – Un “ulei mesager” este un ulei bio, ca și uleiul extravirgin de cocos sau cel din sâmburi de struguri care poate fi diluat cu uleiul essențial în cazul aplicării externe a uleiurilor care sunt foarte puternice. Young Living are un “ulei mesager” excelent care se numește V6 și e bun pentru toate aplicațiile. Atunci când ai impresia că pielea se încălzește după aplicarea unui ulei esențial dacă aplici V6 sau un ulei bio peste locul respectiv scade rata de absorbție a uleiului esențial. “Uleiul mesager” asigură aplicarea comfortabilă a uleiului esențial. Diluarea cu un “carrier oil” nu diminuează beneficiile uleiului esențial ci elimină risipirea lui. A nu se folosi unt sau margarină. Unii consumatori evită folosirea uleiului de măsline din cauza mirosului puternic și a vâscozității.

3. Ce este un ulei fierbinte/hot? – Uleiurile fierbinți sunt uleiurile care o dată aplicate pe piele pot să dea o senzație că pielea se încălzește. Young Living recomandă ca înainte de aplicarea unui ulei să se facă un test pe o suprafață mică a pielii. Aplică 1-2 picături de ulei esențial pe o suprafață mică de piele, în interiorul antebrațului. Observă dacă există o reacție vizibilă timp de 1-2 ore. De obicei vei vedea o reacție în primele 5-10 minute. Dacă observi că pielea se încălzește sau dacă apare senzația de urzicătură/urticare, diluează uleiul esențial cu V6 la fiecare aplicare. Exemple de “hot oils” uleiuri fierbinți: Cinnamon (Scortisoara), Clove (Cuisoare), Lemongrass, Peppermint (Menta), Oregano (Sovarv), Thyme (Cimbru), Exodus II si Thieves.

4. Ce să fac dacă experimentez discomfort la nivelul pielii sau iritații? – Dacă apare discomfortul la nivelul pielii sau iritații, nu mai folosi uleiul esențial și aplică V6 sau oricare alt “ulei mesager” peste zona afectată. Nu folosi NICIODATĂ apă pentru a îndepărta uleiul de pe piele. Apa intensifică senzația. Dacă apare o senzație de mâncărime poate să fie un semn de detoxifiere; bea multă apă pentru a elimina toxinele. Toxinele aflate în produsele cosmetice, detergent, parfumuri, etc pe care le folosești pot să reacționeze cu uleiurile esențiale. Pentru o perioadă de timp, încearcă să nu mai folosești aceste produse chimice după ce ai văzut reacția lor cu uleiurile esențiale. Din nou, înainte de a folosi uleiurile esențiale, fă un test (vezi mai sus) și diluează cu un “ulei mesager” dacă este nevoie. Apa intensifică puterea uleiului, duce uleiul până la hipoderma. (Hipoderma este cel mai profund strat al pielii. Rolul său este de a izola termic, protejează organismul de fluctuații de temperatură și menține pielea întinsă). Dacă din greșeală, ți-ai atins ochii cu uleiul esențial stergeți ochii cu V6 sau un alt “ulei mesager” pentru a elimina discomfortul. Ar trebui să te simți mai bine în câteva minute. Dacă după 5 minute starea de discomfort nu dispare, vă rog să vă adresați unui medic. Young Living sugerează să diluăm cu un “ulei  mesager” pentru a ușura discomfortul cât mai repede.

5. Pot aplica uleiurile esențiale în zonele mai sensibile? – Young Living recomandă a nu se folosi uleiuri esențiale în zona ochilor, a urechilor, a zonelor genitale sau a membranei mucoase. Dacă alegi să folosești un ulei în oricare dintre aceste zone sensibile, diluează 1 picătură de ulei esențial la 5-10 picaturi de V6 sau alt “ulei mesager” .

6. Cât de des pot să aplic uleiurile esențiale? Cât să folosesc? – Găsești direcții pe eticheta de pe sticla de ulei. Vă rog  să respectați indicațiile. Ideea că “un pic e bun, dar mai mult e mai bine” nu este întotdeauna corectă. Uleiurile esențiale sunt foarte concentrate și puternice – începe cu foarte puțin și mărește doza treptat. În cele mai multe cazuri 1-2 picături sunt adecvate. Dacă folosești mai multe picături irosești uleiul. Depinde acum de uleiul esențial, dar poți să folosești până la 3-4 doze/zi dacă vrei. Uleiul esențial folosit în mod excesiv poate duce la reacții adverse.

7. Pot să folosesc uleiurile esențiale în timpul sarcinii și a alăptării? – Este recomandat ca înainte de a folosi uleiuri esențiale să vă adresați unui medic care lucrează cu uleiuri esențiale. Se recomandă evitarea folosirii în exces a următoarelor uleiuri: Clary Sage, Sage, Tansy, Hyssop, Fennel si Wintergreen și toate uleiurile în amestec și suplimentele care conțin aceste uleiuri.

8. Pot să folosesc uleiuri esențiale pe copii? – Multe uleiuri esențiale se pot folosi pe copii și ar trebui diluate înainte de folosire. Câteva produse Young Living sunt deja diluate cu un “ulei mesager” și se pot folosi direct pe copii. Copiii răspund foarte bine la uleiuri esențiale și de aceea se recomandă 1-2 picături de SleepyIze, RutaVala, Gentle Baby și Peace & Calming. Pot fi diluate cu un “ulei mesager” și aplicate pe talpa piciorului.

9. Cum afectează lumina soarelui uleiurile esențiale? – Câteva uleiuri esențiale, în special citricele, conțin molecule naturale care reacționează cu razele ultraviolete și cauzează sensibilitate. Toate uleiurile Young Living care conțin acești compuși sunt marcați pe etichetă cu o avertizare de a evita expunerea la soare pentru 12-48 de ore după aplicare. Fii precaut când începi să folosești un ulei nou: fă un test (vezi mai sus), diluează și aplică pe pielea protejată de soare. Produsele cosmetice de la Young Living sunt făcute în așa fel încât îndepărtează agenții care contribuie la sensibilitatea pielii.

10. Pot să folosesc uleiurile esențiale dacă am o problemă medicală? Uleiurile esențiale reacționează cu prescripțiile medicale? – Dacă ai probleme de sănătate și iei medicamente, se recomandă să consulți un doctor care are experiență în utilizarea uleiurilor esențiale înainte de a începe să folosești uleiuri esențiale.

 


 

 

Tradus și adaptat cu permisiune de la Young Living

http://www.youngliving.com/en_US/discover/essential-oil-safety?utm_source=Essential+News+%28U.S.+and+NFR%29&utm_campaign=3ff9607953-Essential+Oil+Safety+FAQs&utm_medium=email&utm_term=0_e35f862609-3ff9607953-51190473

Contacteaza-ma acum