Dezvoltare personală

Ginger+
8 decembrie 2017
Beneficiile Busuiocului
19 decembrie 2017

Toată lumea care vrea să cânte la un instrument sau vrea să-și dea copilul la instrument este foarte conștientă că trebuie să facă o programare, să vorbească cu un profesor, să stabilească o zi când începe și că necesită efort și că ar fi bine să nu renunți chiar și atunci când nu mai ai chef.

Dezvoltarea personală are 2 cuvinte: dezvoltare =  Trecere prin diferite faze spre o treaptă superioară și personal =  Care aparține unei anumite persoane, privitor la o anumită persoană, care este specific, caracteristic pentru o persoană; individual, propriu. Oprește-te chiar acum și fă o analiză și vezi cine ai fost anul trecut și programează persoana pe care tu vrei să fii în anul ce vine. Pune pe calendar cine vrei să fii de mâine și lucrul pe care o să-l schimbi începând de astăzi. Dezvoltare personală = progres.

Dacă tu nu știi cine ești și încotro te întrepți vei considera că succesul tău este al tău și eșecurile tale sunt vina altora! A ști cine ești și cine vrei să fii înseamnă că tu îți programezi ca de astazi să fii mai bun, să nu te mai intereseze ce spun alții despre tine. Dacă tu astăzi ești la fel cum ai fost și ieri și acum un an = plafonare. Dacă nu suntem mai mult decât ieri noi nu folosim nimănui, nici măcar nouă înșine pentru că viața începe unde se termină zona de confort!

Atunci când pe tine începe să te intereseze scopul tău pe acest pământ îți vei da seama că fericirea ta nu este condiționată de ce fac, ce spun cei din jurul tău despre tine. Fericirea = să trăiești în prezent și să te bucuri de lucrurile pe care le ai acum, care se întâmplă acum.

Începe de astăzi!

  1. Programează data când alegi să fii mai bun decât ieri: treci la acțiune!
  2. Cunoaște-te pe tine însuți – dacă nu știi cine ești întreabă-i pe cei din jurul tău care văd adevăratul potențial al tău, care văd măcar un lucru pozitiv la tine. Trebuie să te avertizez că atunci când începi să știi cine ești și unde vrei să ajungi, unii prieteni, oameni negativi din viața ta se vor înlătura singuri și vor face loc să cunoști oameni frumoși, oameni care sunt vulturi.
  3. Citește cărți în domeniul tău, caută un model care are succes în domeniul tău și copie ce face acesta, fă-ți timp să mergi la seminarii, la biserică, înconjoară-te de oameni mai buni ca tine.
  4. Dezvoltă și folosește talentele cu care ai fost înzestrat!
  5. Schimbă astăzi cel mai urât obicei/gând al tău. Succesul apare atunci când începi să înveți cum să faci primii pași. Succesul este o alegere. Unui copil obisnuit îi ia 1.000 de ore să meargă. Câte ore ai meditat anul acesta la cine ești și cine ai vrea să fii de fapt și care sunt pașii pentru a ajunge acolo?

Dr. Anthony Campola a întrebat 50 de oameni peste 95 de ani:

Dacă ar fi să trăiești din nou, ce ai face diferit?

  1. Aș reflecta mai mult
  2. Aș lua mai multe riscuri
  3. Aș face mai multe lucruri care să rămână după ce mor eu.

Dezvoltarea personală include activități și experiențe care au scopul final de a îmbunătăți starea de conștientizare, dezoltare a talentelor și abilităților personale, îmbunătățirea calității vieții și contribuirea la realizarea aspirațiilor și viselor personale. (wikipedia)

Viața ta este cel mai frumos instrument creat vreodată! Când o să începi să cânți la ea?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum