De unde cumpăr uleiuri esențiale?

Uleiul esențial cu grad alimentar
29 august 2021
Nu toate plantele au uleiuri esențiale
29 august 2021

De ce este EXTREM de important de unde cumpăr uleiuri esențiale?

Vrei uleiuri de doi bani, uleiuri care nici măcar nu au văzut planta? Te direcționez căre primul plafar sau către farmacie!

Pentru a te asigura că tu ai un ulei de calitate, cu valoare terapeutică tu TREBUIE să știi cine e fermierul tău, trebuie să știi cine distilează plantele pentru tine, cine ți le ambalează și cine ți le distribuie pentru că de-a lungul acestui proces, uleiurile pot fi compromise. Adică, dacă unul le cultivă, altul le distilează, altul face testele și altul ți le ambalează, de unde știi tu în care moment unul dintre aceștia a compromis uleiul tău?

Cum se face că în Orientul Mijlociu se produce jumătate de litru de tămâie și ies din țară peste 5 litri? Acești oameni se uită doar la naivitatea ta și la profitul lor. Și astfel de uleiuri ajung la tine cu eticheta: pur, 100% pur și la un preț extrem de avantajos pentru tine.

Spune-mi și mie cât costă transportul și tot procesul acesta: culegi rășina din deșert, o duci în Franța sau Anglia să fie distilată, apoi o duci în Statele Unite  sau în orice altă țară și prețul să rămână de doi bani și calitatea să nu fie compromisă deloc?

30 ml de tămâie pură, nediluată ar trebui să coste în jur de $140. În vechime tămâia era considerată mai prețioasă decât aurul. De fapt chiar era numită: aurul lichid. Astăzi, o jumătate de litru de tămâie costă în jur de $5.000.

Dacă ai mirosit vreodată tămâie adevărată, atunci faci imediat diferența între ce ai mirosit tu și ce găsești pe piață. Uită-te la descrierea uleiului. Are denumirea în latină? Dacă nu, este o indicație clară că acolo se găsește cu totul altceva și cu siguranță nu are valoare terapeutică.

Cumpără uleiurile esențiale de la o firmă care se ocupă de tot procesul de la Sămânță la Sigiliu. Tu alegi dacă mergi la farmacie și cumperi un ulei că-i mai ieftin, dar care nu a văzut planta și e neurotoxic pe termen lung sau îl cumperi de la o firmă care cu asta se ocupă de decenii.

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum