Cum se vindecă plantele?

Ce este un ulei esențial absolut?
29 august 2021
Adu pădurea la tine acasă cu uleiuri esențiale
29 august 2021

Ai tăiat vreodată o plantă din care a ieșit un lichid? Când plantele sunt lovite, tăiate sau deteriorate, din ele curge o rășină. Uleiul esențial al rășinei acționează ca antiseptic pentru a proteja planta de infecții microbiene și pentru a iniția procesul de vindecare.

Toate plantele se vindecă singure. O ramură pe care o rupi se închide la loc. Da, într-un timp mai îndelungat, dar nu folosește medicina modernă să se vindece. Asta ar trebui să ne pună pe noi pe gânduri!

Când oamenii se lovesc, se taie, vezi că imediat începe să curgă sânge exact ca la plantă. Și pe noi ne protejează de infecții și începe procesul de vindecare.

Când aplicăm uleiuri esențiale peste rană, ele fac exact același lucru care-l fac pentru plantă. Ele oferă o susținere în plus împotriva infecțiilor și accelerează procesul de refacere.

Tu poți să cureți rana cu antiseptic și să omori bacteria rea, dar nu te ajută în procesul de recuperare. De fapt, de cele mai multe ori recuperearea rapidă întârzie și interferează cu procesul de vindecare. Uleiurile esențiale sunt varianta naturală.

Când vii la spital pentru o cezariană, doctorul o să te sfătuiască să nu folosești nimic altceva decât ce-ți dă el timp de 7 zile. De ce? Pentru că el știe că funcționează ce-ți dă el și nu are timp de experimente cu produse pe care le folosești tu când nu ești pe teritoriul lui.  În tot acest timp tu poți să folosești uleiurile esențiale în jurul pansamentului pentru a grăbi refacerea țesutului. Toate mămicile care au făcut așa i-au uimit pe doctori.

Larisa Bangs
Larisa Bangs
Aromaterapeut. Maseur terapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum