Uleiurile biblice

Basil (Busuioc)
4 ianuarie 2017
HydroGize
8 octombrie 2016

Uleiurile biblice

Uleiurile esențiale reprezintă veriga lipsă a medicinii. Din heroglifele egiptene, manuscrisele chinezești, din istoria evreilor aflăm dovezi despre folosirea uleiurile esențiale de-a lungul a mii de ani.

În Matei capitolul 2 găsim povestea magilor care au adus daruri Mântuitorului: Au intrat în casă, au văzut Pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu faţa la pământ şi I s-au închinat; apoi şi-au deschis vistieriile şi I-au adus* daruri: aur, tămâie şi smirnă.

beneficiile-uleiurilor-biblice

De cele mai multe ori oamenii asociază darurile crailor ca fiind daruri care au doar simbolistica de rege, prooroc și preot, dar poate nu se gândesc că ele au și valoare terapeutică. Uităm că evreii foloseau uleiurile esențiale pentru a intra în prezența lui Dumnezeu și pentru a ameliora anumite afecțiuni. Ei nu aveau cromatografe, nu aveau nevoie de cercetări științifice pentru a înțelege că un ulei esențial e bun pentru ei pentru că pe măsură ce le-au folosit ei au văzut beneficiile. Au înțeles puterea și valoarea lor. Plus că au primit instrucțiuni direct de la Dumnezeu.

Rolurile uleiurilor esențiale este de a face creația să facă ceea ce creația a fost făcută să facă! 

În Biblie găsim 188 de referințe la uleiuri esențiale – uleiuri ca: tămâia – era folosită în timpul rugăciunii și aducea aminte oamenilor de prezența lui Dumnezeu, era cunoscută ca substanța care are putere asupra tuturor organelor care nu funcționează la capacitate maximă, smirna – era folosită pentru ameliorarea afecțiunilor de piele și pentru a unge cordonul ombilical al bebelușului, isop – pentru dependență, spikenard – pentru pregătirea îngropării Mântuitorului, onice – folosit pentru a da uniformitate pielii, cedru – amintit de regele Solomon și folosit în ceremonia de curățare a leproșilor, pentru echilibru emotional și claritate mentală, chiparos – folosit de cel mai înțelept om al lumii, trandafirul din Saron, casia, aloe – folosit ca și parfum, halvan – a fost folosit pentru funcționarea perfectă a întregului organism, mirt – folosit pentru întărirea sistemului respirator.

În Exod 30 găsim rețeta dată de Dumnezeu lui Moise:

  • 22 Domnul a vorbit lui Moise şi a zis:
  • 23 „Ia* din cele mai bune mirodenii, cinci sute de sicli de smirnă** foarte curată, jumătate, adică două sute cincizeci de sicli, de scorţişoară mirositoare, două sute cincizeci de sicli de trestie mirositoare,
  • 24 cinci sute de sicli de* casia, după siclul Sfântului Locaş, şi un hin** de untdelemn de măsline.
  • 25 Cu ele să faci un untdelemn pentru ungerea sfântă, o amestecătură mirositoare, făcută după meşteşugul făcătorului de mir; acesta va fi untdelemnul* pentru ungerea sfântă.

Acest ulei era folosit pentru ungere.

E foarte important de reținut că toate uleiurile biblice întăreau toate sistemele organismului și modul lor de administrare nu a fost menționat în Biblie pentru că oamenii știau deja despre ce vorbeau. E ca și când cineva ar scrie într-o scrisoare că au luat o aspirină. El nu trebuie să explice cum a luat-o și ce proprietăți are pentru că toți oamenii din ziua de astăzi știu deja informația asta, dar pentru cineva care ar citi informația asta peste 500 de ani s-ar putea sa fie un mister!

Dacă nu ai folosit nici un ulei Young Living până acum începe cu Frankincense (Tămâia)! O să-și facă efectul.

Dacă încă nu știi cum poți intra în posesia uleiurilor bilbice click Acum și alege liderul cu care vrei să lucrezi. În doar câteva zile te poți bucura de beneficiile uleiurile esențiale Young Living.

Proverbe 21: 20 Comori* de preţ şi untdelemn sunt în locuinţa celui înţelept.

Alege să fii înțelept. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum