Beneficiile smirnei

Beneficiile Busuiocului
19 decembrie 2017
Zyto – află exact ce uleiuri ai nevoie
29 decembrie 2017

*Şi intrând în casă, au văzut pe Prunc împreună cu Maria, mama Lui, şi căzând la pământ, s-au închinat Lui; şi deschizând vistieriile lor, I-au adus Lui daruri: aur, tămâie şi smirnă.*.

Când aud cuvântul smirnă majoritatea se gândesc la unul dintre cadourile aduse Mântuitorului la naștere. Si la acest lucru se rezumă informația despre smirnă! Haideți să descoperim împreună de ce în vechime oamenii foloseau smirna.

Acum 2.000-3.000 de ani 50% din copii mureau după naștere din cauza infecțiilor pentru că nu aveau antibiotice, dar la vremea respectivă tămâia și smirna erau considerate antibiotice. Poate că smirna era oferită pentru dorința de a se asigură că acest copil va trăi.

Cu toții știm ce este aurul, îl apreciem atât de mult încât îl purtăm ca și bijuterie, îl vindem și îl cumpărăm, dar foarte puțini cunosc adevărata valoare a tămâiei și a smirnei, produse care erau condiserate produse de lux.

Legenda spune că în metologia greacă, Aphrodita a forțat-o pe zeița Myrrha să aibă o relație cu tatăl ei, Cinyras. Ea a rămas însărcinată și tatăl ei a transformat-o într-un copac de smirnă. Când copacul a înflorit, s-a născut Adonis. Rășina, sub formă de lacrimi, se spune că sunt lacrimile lui Myrrha.

Cuvântul Smirnă vine din arabescul *mur* care înseamnă amar. Smirna era considerată mai prețioasă decât aurul. Trebuie să începem să purtăm și smirnă de-acum.

Smirna este de culoare roșie-maronie și consitutie cleiul uscat al copacului de Smirnă – Commiphora Myrrha.

Smirna crește în condiții foarte grele în Africa și Asia și este folosită în multe religii. Smirna aduce organismul în echilibru.

Ambrose of Milan încerca să descrie darurile magilor: aurul este un simbol al Împărăției, tămâia este mirosul lui Dumnezeu și smirna simbolizează înmormântare. Tămâia era extrasă din scoarța copacului în care se făcea o crestătură de unde curgea luban – o substanță alb-lăptoasă pe care o numim rășină.

Smirna are o istorie foarte bogată. A fost folosită în Egipt acum 4.000 de ani, este menționată în Biblie, în Koran, în textele chinezești, romane, grecești.

Smirna era folosită în sacrificiul animalelor, era arsă la înmormântări, era folosită pentru cancer, lepră și sifilis, iar combinația de coriandru cu miere și smirnă era folosită pentru a trata herpesul. Egiptenii o foloseau pentru îmbălsămare, în Sfânta Evanghelie după Ioan citim că Nicodim a adus un amestec de smirnă și aloe. Francezii o foloseau pentru bronșită, diaree, hepatită, probleme vaginale, vergeturi de la naștere, ulcere, astm, candida, diabet, gingivită, piele, gaze, prostată, dureri de gât, riduri, puternic antioxidant, reduce inflmațiile, analgezic, antiviral, antibacterian. Smirna era folostiă pentru îmbălsămare cu cedru și tămăie.

Smirna este foarte bună pentru repararea rănilor. În Vechime se aplica și pe *răni care nu se mai vindecau.* Se mărunțea în pojar apoi se aplica pe rană, era folosită pentru gingii pentru că este antifungic și antibacteriană, soldații o luau cu ei în lupte. Smirna era folosită pentru toate cuvintele cu anti pe care le știi. Soldații romani beau vin cu smirnă pentru a scăpa de dureri și pentru a se încălzi când era frig afară.

Înainte smirna era folosită pentru curățarea buricului. Cei care au testat această metodă au observat că buricul a căzut doar după 4 zile și a fost perfect curat. Maria l-a primit la nașterea fiului ei. Știai că smirna era folosită pentru vergeturile cu care rămâneai după naștere? Se folosea timp de 6-12 luni după naștere.

La răstignire Mântuitorului i s-a dat vin amestecat cu smirnă: Marcu 15:23 – Și I-au dat să bea vin amestecat cu smirnă, dar El n-a luat. De ce nu i-au dat apă? Pentru că pe vremea respectivă apa nu era în siguranță de băut și soldații aveau cu ei vin tot timpul. Aceștia îl amestecau cu smirnă pentru că se credea că îi ajută să nu se îmbete așa repede.

Smirna merge mână-n mână cu tămâia. Dacă pui smirnă în parfumul tău, acesta din urmă miroase mai mult.

Cleopatra își făcea crema de față cu pudră de tămâie și smirnă. Dacă combini smirnă cu tămaie obții de 4x mai bune rezultate pentru pielea ta.

Știai că smirna era folosită pentru a conserva lichidele în caravane pentru că, după cum bine știi, călătoriile erau foarte lungi? Dacă smirna era folosită să conserve lichidele același lucru se poate aplica și la fața ta.

Știai că acele conuri pe care le purtau egiptencele erau conuri din grăsime de hipopotam cu smirnă? În fiecare dimineață femeile și le puneau pe cap pentru că atunci când bătea soarele acel bol de grăsime se topea și smirna acționa ca și protecție solară și ținea insectele la distantă. Conurile mai erau folosite și pe baza de parfum făcute din ceară cu praf de smirnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ma acum